2024/06/18

 

BEVEIK VASAROS RITMU

Jurgos Banionienės nuotrauka

Jurga BANIONIENĖ
Žurnalistė

Nors kalendorinė vasara dar neprasidėjo, jau, atrodo, pradėjome gyventi jos rimtu. Visi juda. Prie marių, Pyragių ežero maudynių sezonas atidarytas. Drąsiai ir vaikai, ir suaugę į vandenį lipa.

Mieste aktyviai vyksta naujo prekybos centro statybos. Kyla parduotuvė tiesiog akyse. Nespėsi apsidairyti, žiūrėk – atidarymas. Tiesa, džiugesio mažiau tiems, kas po šio naujojo statinio langais įsikūrę.

Žinoma, statybos yra statybos, nepatogumų neišvengsi. Bet gyventojai skundžiasi. Kelis kartus teko be vandens būti. Vieną sykį – viskas gerai, atsirado, kaip ir žadėta. Kitą kartą vietoje skelbto pusdienio reikėjo visą dieną jo laukti. Gyvatukai neužkaito – karšto vandens nėra.

Jei patys gyventojai būtų nesidomėję, neskambinę dėl to vandens, nežinia, kada jis būtų atsiradęs. Kažin, ar tik gyventojams tai turėjo rūpėti. Kelias dienas pyktį dėl tų statybų liejo vairuotojai.

Negana, kad ant gatvės supylė žvyro krūvą, netrukus pati gatvė perkasta buvo, o automobiliams teko šaligatviu važinėti. Kurjerių darbas sutriko – patiems reikėjo juos pasitikti ir užsisakytą siuntą atsiimti.

Mat prie laiptinių privažiuoti tik su lengvuoju automobiliu galėjai, o su didesniu autobusėliu – jau niekaip. Tuos nepatogumus išgyvenome. Tikėkimės, toliau viskas sklandžiau eisis.

Miesto centrinėje aikštėje lankytojus jau džiugina peržiemojęs fontanas. Atrodo, viskas gerai, šviečia, groja.

Deja, apie bendrą aikštės vaizdą to nepasakysi. Kažkuriuo metu buvo matyti čia triūsiantys darbininkai. Mat paaiškėjo, kad trupančios aikštės plytelės – atliktų darbų brokas.

Specialiai sušaukta komisija, su rangovu peržiūrėti defektai. Jie turėtų būti šalinami. Tik kol kas to pagerėjusio vaizdo nėra.

Didžiulės investicijos, o rezultatas apgailėtinas.

Gamta nesiliauja stebinti. Praėjusio karšto sekmadienio popietę adomyniečiai socialiniuose tinkluose ėmė dalintis nuotraukomis, kuriose užfiksuoti skaudūs iškritusios krušos padariniai, sunaikinta nemažai derliaus. Net žemės paviršius baltavo nuo tų ledukų tarsi žiemą.

Tuo tarpu kitose rajono vietose vos pašlakstė ar nė lašo lietaus neiškrito.

Yra ir gerų žinių. Atsirado naujovė. Ant garažų netoli „Maximos“ sienos, einant baseino link, atidaryta legali vieta gatvės menininkų fantazijai skleistis – gatvės meno siena.

Gera idėja. Gatvės meno kultūra sparčiai populiarėja Lietuvoje.

Tikrų gatvės menininkų dėka naujam gyvenimui atgyja griūvantys pastatai. Bet vis dar pasitaiko nelegaliai, bet kaip išterliotų, akis badančių pastatų. Nubausti tokius „meistrus“ už tokį pastatų niokojimą sudėtinga. Gal tai juos pažabos.

Matysime, kaip ši siena keisis laikui bėgant.

Gal ji taps dar viena žmonių traukos vieta ir jos nuotraukos puikuosis ant Kupiškį reprezentuojančių lankstinukų.

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video