2024/06/18

 

FESTIVALIS „PIENĖS PŪKAS“ – REPETICIJA PRIEŠ DAINŲ ŠVENTĘ

Režisierė, Pienių festivalio sumanytoja, Lietuvos nacionalinio kultūros centro Teatro skyriaus specialistė Vita Vadoklytė kvietė tikėti teatru. Autorės nuotrauka

Skapiškyje gegužės 17–19 d. vyko XXVIII Pienių festivalis, vienuoliktoji senjorų teatrų šventė „Pienės pūkas“. Visas tris dienas vyko spektakliai, susitikimai su kūrėjais kraštiečiais, diskotekos, jaunimas supažindintas su įvairiais amatais, koncertavo folkloro ir liaudiško šokio atstovai.

Gaila tik, kad buvo mažoka žiūrovų. Gal juos paviliojo kiti renginiai, o gal ir daržo darbai saulutei žeme ridinėjant.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Tradicinio pienių festivalio sumanytoja ir ilgametė Kupiškio kultūros centro Skapiškio padalinio teatro „Stebulė“ režisierė, o dabar ir Lietuvos nacionalinio kultūros centro Teatro skyriaus specialistė Vita Vadoklytė, kalbinta antrą festivalio dieną, sakė, kad tie festivaliai vis kitokie.

Šiemet pirmą kartą buvo „Pūkučių diena“. Ji buvo skirta vaikų ir jaunimo teatrinei kūrybai pristatyti. Jiems atstovavo Vilniaus kultūros centro teatro studijos „Elementorius“ trys vaidintojų grupės ir Kupiškio kultūros centro vaikų ir jaunimo studija „Ku-kū“. Jie parodė ir jungtinį spektaklį. Šie abu kolektyvai pasirodys ir Dainų šventės teatro dienos „Esaties lieptais“ gatvių teatrų programoje „Legendos. Gido pasakojimas“.

Pienių festivalio senjorų teatrų šventės „Pienių pūkas“ atidarymo akimirka.

„Didžiausias mūsų šių metų festivalio akcentas – šimtmetį mininti Lietuvos dainų šventė. Seimas šiuos metus yra paskelbęs Dainų šventės metais.
Kai rengiau šių metų Pienių pūko festivalį, tai ir pabrėžiau tuos dalykus.

Skapiškio abu teatrai dalyvauja šių metų Dainų šventėje. Skapiškėnai yra šios šventės dalyviai nuo 1998 metų.

„Ku-Kū“ vaikai ir jaunimas vaidins jungtiniame spektaklyje Pilies g., o „Stebulė“ – Valdovų rūmų kieme, taip pat bus jungtinio spektaklio dalyviai.“

Plačiau skaitykite gegužės 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Pienių festivalio dalyvius svetingai sutiko skapiškėnų teatro „Stebulė“ nariai.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Šaunuoliai….

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video