2024/06/23

 

REITINGO SŪPUOKLĖS – RAJONO MOKYKLOS KILO Į VIRŠŲ IR LEIDOSI

Kristinos Valytės nuotrauka

Vienuoliktą kartą žurnalas „Reitingai“ paskelbė 2024 metų šalies švietimo įstaigų vertinimo rezultatus. Jų pasiekimai vertinti pagal 2023 metų veiklos rezultatus.

Kaip šiame kontekste atrodo Kupiškio rajono mokyklos, kokia vieta pagal mokinių mokymosi rezultatus bei kitus rodiklius teko reitinge rajono Savivaldybei?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Vertinimo kriterijai gimnazijų pasiekimai

Tradiciškai gimnazijos vertintos pagal brandos egzaminų rezultatus, bet taškų gimnazijos gavo tik už abiturientus, kurie egzaminus išlaikė ne žemesniais įverčiais nei 36 balai.

Taip pat atskleidžiama, kiek nuošimčių kiekvienos gimnazijos abiturientų bandė laikyti lietuvių kalbos ir matematikos brandos egzaminus. Atsižvelgta ir į šimtukininkų skaičių, į tai, kiek abiturientų įstojo į Lietuvos ir užsienio aukštąsias mokyklas, kiek gavo valstybės finansuojamas vietas.

Atskirai reitinguotos gimnazijos, kurios atsirenka mokinius pagal pažangumą (tokių Lietuvoje yra 12), ir tos, kurios neturi tos teisės. Atrankinių gimnazijų lentelėje pateikta informacija, kokioje vietoje jos būtų bendroje reitingo lentelėje.

Tarp atrankinių gimnazijų absoliučiai pastaraisiais metais pirmauja Vilniaus licėjus.

Antrą vietą užima KTU gimnazija, trečią – LSMU gimnazija, ketvirtą – Vilniaus jėzuitų gimnazija. Pastarųjų gimnazijų vertinimas bendroje lentelėje taip pat sutampa.

Reitinguota iš viso 343 gimnazijos, kurios nesirenka mokinių.

Šiemet Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazija, surinkusi 42,41 tašką, yra 68 vietoje. Pernai ši gimnazija buvo 65 vietoje, o 2022 metais – 41.

Plačiau skaitykite gegužės 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kupiškio gimnazija,taip aukštai 68 vietoje?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video