2024/06/26

 

GERIATRIJOS PASLAUGOS KUPIŠKIO RAJONE – NEPOPULIARIOS

Autorės nuotrauka

Prieš beveik devynis mėnesius, rugpjūčio 18 dieną, Kupiškio ligoninėje iškilmingai atidarytas Dienos geriatrijos centras. Tada ligoninės vadovybė džiaugėsi, kad po ilgo laiko švenčiamos įkurtuvės.

Deja, šis naujas skyrius tuščias, čia nebėra ir gydytojo geriatro.

Jurga BANIONIENĖ

Ieško gydytojo

Geriatrijos centro įrengimui panaudota apie 250 tūkst. eurų europinių lėšų, prisidėjo ir ligoninė. Naujame, moderniame skyriuje įrengta 12 lovų, suformuotas darbuotojų kolektyvas, numatyta teikti daug paslaugų vyresniems nei 60 metų pacientams, kai senėjimą lydi ligos, mažinančios savarankiškumą. Tačiau susidurta su problemomis.

Kupiškio ligoninės direktoriaus pavaduotoja gydymui Inga Juknevičienė sakė, kad šiandien ligoninė intensyviai ieško gydytojo geriatro, nes iš darbo išėjo gydytoja geriatrė Veronika Matutytė.

„Likome be gydytojo geriatro, nors ir vangiai šeimos gydytojai pacientus siuntė pas šį specialistą. Gydytojo geriatro konsultacijos labai reikalingos onkologiniams pacientams, nes atliekamas išsamus ištyrimas, sureguliuojama mityba, režimas, vaistai. Tai naudinga paslauga.

Šeimos gydytojai labai apkrauti, pacientui skirta mažai laiko, tad viską aptarti, išdiskutuoti, turėti holistinį matymą sudėtinga per konsultacijai skirtas keliolika minučių. Atvykus ambulatorinei konsultacijai pas gydytoją geriatrą, jis sprendžia, ar siųsti žmogų reabilitacijai organizmo pastiprinimui, tam tikrų funkcijų atgavimui į dienos stacionarą, ar ne“, – pasakojo ligoninės direktoriaus pavaduotoja gydymui.

Nėra pacientų – nėra darbo

Kupiškio ligoninės direktorius Julius Panka teigė, kad gydytoja geriatrė V. Matutytė darbą paliko dėl keleto priežasčių.

Plačiau skaitykite gegužės 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • O skyriaus uždarymas irgi bus iškilmingas? Tarp kitko, kas rašė projektą šio skyriaus atidarymui?

    • Ramanauskienė projektą rašė

  • Labai reikalingos paslaugos atsigauti žmonėms po sunkių ligų. Gal reikia kitaip centro veiklą organizuoti?

    • VšĮ Kupiškio ligoninė

  • Geriatrijos skyrius tuščias ? Performuot į slaugos – bus perpildytas ! Koks gali būt dienos skyrius žmogui su senatvine demencija ar sunkiai vaikštančiam ? Mažėjant savarankiškumui žmogui vaikščiot į ligoninę , kaip į darbą – sunkiai įsivaizduojamas reikalas.

  • O kodėl tik po 60 metų skirtas šis skyrius, yra jaunesnių pacientų, kuriems tikrai reikia tokios pagalbos, bet mūsų medicinos sistemoje kažkaip į tai nežiūrima

    • o vaikai aplamai ne žmonės ir jiems medicininė pagalba ligoninėje neteikiama

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video