2024/03/29

 

KOKIOS SPINTELĖS TINKA VONIOS KAMBARIUI?

iris.lt nuotrauka

Renkantis spintelę vonios kambariui, pirmiausiai reikia įvertinti jo dydį. O spintelių, skirtų šiai patalpai, yra įvairiausių. Yra pakabinamos, yra pastatomos, yra sujungtos su praustuvu, yra siauros ir ilgos, yra plačios ir žemos. Būna ir kampinių vonios kambario spintelių, kurios labiausiai tinka mažesnio ploto patalpai.

Kokios spintelės geriausiai tinka nedideliame vonios kambaryje, o kurios – dideliame?

Vonios kambario spintelės dydis pasirenkamas, atsižvelgiant į patalpos, kurioje ji stovės, plotą ir pagal tai, kiek higienos reikmenų ketinate joje laikyti. Didesniame vonios kambaryje galima pastatyti ir kelias plačias, daugiau stalčių turinčias spinteles. Tačiau jeigu vonios kambarys yra ankštas, kokie dažniausiai būna senos statybos daugiabučiuose namuose, tada labiau tiks pakabinama spintelė. Be to, reikia prisiminti, jog vonios kambaryje esanti spintelė negali užstoti praėjimo, trukdyti darinėti patalpos duris, laisvai prieiti prie kitų įrenginių.

Kokio tipo vonios kambario spintelės yra patvariausios?

Vonios kambaryje reikalingos tik tokios spintelės, kurios visiškai nebijo drėgmės. Įprastai dauguma šios patalpos spintelių yra pagamintos iš medžio, MDF plokštės arba metalo. Jeigu vonioje pavyksta išvengti didelės drėgmės koncentracijos, tada joje tiks ir medinės spintelės. Tačiau priešingu atveju geriau rinktis tokį baldą, kuris patikimai iš išorės yra padengtas drėgmei ir vandeniui atsparia danga. O jeigu rizikuosite, medinė spintelė tikrai ilgai negalės tarnauti, ji deformuosis ir taps netinkama naudoti.

Kokio talpumo vonios kambario spintelės yra pačios praktiškiausios?

Verta atsižvelgti ne vien į tai, iš kokios medžiagos pagaminta spintelė, o ir į tai, koks jos talpumas. Idealus atvejis, jei spintelė yra labai talpi, su giliais stalčiais arba patogiomis krauti daiktams lentynėlėmis. Kita vertus, reikia nepamiršti ir to fakto, kad kuo talpesnė spintelė, tuo ji pati yra didesnė ir vonios kambaryje užima daug vietos.

Tiesa, jog ir nedidelės spintelės gali būti talpios. Pavyzdžiui, jei spintelė yra siaura ir aukšta, joje irgi galima patogiai sukrauti daug vonios ir kosmetikos reikmenų. Tad jeigu jūsų vonios kambarys yra ankštokas, tada rinkitės arba pakabinamas, arba pastatomas siauras spinteles. Daugiau apie siauras spinteles sužinosite apsilankę interneto svetainėje: https://www.iris.lt/tag/siauros-vonios-spinteles.

Iris.lt informacija

Užs. Nr. 1487

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video