2024/03/29

 

VITAMINAI SLENKANTIEMS PLAUKAMS – KAIP IŠSIRINKTI?

Market Rats nuotrauka

Įvairių vitaminų nuolat gauname su maistu, tačiau šių ne visada pakanka. Ypatingai tuomet, jei dėl vienokių ar kitokių priežasčių asmuo riboja savo mitybą bei nepalaiko įvairovės racione. Nenuostabu, jog negavęs reikalingų medžiagų, organizmas supyksta ir ima rodyti specifinius ženklus. Vienas iš jų – tai plaukų slinkimas, kuris gali nemenkai išgąsdinti. Tad, kokie vitaminai plaukams yra pats geriausias sprendimas tokiu atveju?

Vitaminai plaukams

Tam, jog plaukai augtų sveiki, žvilgantys bei gražūs, svarbiausia gauti kelių rūšių vitaminus – A, B, C ir D. Pirmasis variantas užtikrina galvos drėkinimą, o B grupė yra tiesiogiai atsakinga už folikulus. Nors vitaminas C daugeliui asmenų asocijuojasi tik su imuniteto stiprinimu, šis ne ką mažiau svarbus plaukų apsaugojimo procese. Pastarasis užtikrina, jog galvos oda turėtų pakankamai riebalų, o šaknys netaptų pažeidžiamos. Apie vitaminą D greičiausiai kalbėti nė neverta – šis yra viena iš svarbiausių medžiagų, kurios trūksta daugeliui mūsų šalies gyventojų. Tad, pastarąjį vartoti taip pat pravartu, jeigu norite žvilgančių bei gražiai atrodančių plaukų. 

Kaip išsirinkti tinkamą produktą?

Dabartinėje rinkoje, pasirinkti tinkamą prekę tampa vis sudėtingiau. Vitaminų, skirtų būtent plaukams aplinkui gausu – tad, kaip apsistoti ties individualiai Jums geriausiu variantu? Iš esmės, svarbiausia atsižvelgti į produkto sudėtį. Atkreipkite dėmesį, kad joje būtų visi svarbiausi vitaminai, o taip pat ir kitos plaukams reikalingos medžiagos. Svarbiausia, jog pasirinktumėte būtent Jums geriausią produktą ir nesižvalgytumėte į tai, ką vartoja draugai ar giminaičiai. Be abejo, jeigu sunku suprasti, koks variantas labiausiai apsaugos slenkančius plaukus – nedvejokite kreiptis į profesionalus, kurie su mielu noru rekomenduos puikias priemones. 

Dėl ko slenka plaukai?

Slenkantys plaukai gali rodyti daugybė skirtingų dalykų. Dažnai taip nutinka dėl jau anksčiau paminėto vitaminų trūkumo. Tačiau, prie šios bėdos prisideda ir tokie aspektai, kaip didelis stresas, žalingi įpročiai, miego trūkumas, kai kurios ligos. Svarbu paminėti, jog plaukai gali slinkti ir tuomet, jeigu naudojate netinkamas priemones. Taigi, geriausia pasitarti su profesionalais – paprasčiausiai paaiškinkite atsiradusią problemą bei leiskite šiems Jums padėti. 

Drogas.lt inf.

Užs. Nr. 1383

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video