2024/11/22

 

IŠ PATIKRINTŲ – PUSĖ PAŽEIDĖJAI

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vasarą rizika apsinuodyti blogos kokybės maistu yra didesnė, todėl Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) šiltuoju metų periodu daugiau dėmesio skiria prekybos vietoms ir turgavietėms, kuriose prekiaujama greitai gendančiais maisto produktais. Inspektoriai taip pat lankosi ir atvirose prekyvietėse, mugėse, kituose renginiuose, kuriuose prekiaujama maistu.

Birželį VMVT atliko daugiau nei 1 tūkst. patikrinimų, iš jų beveik pusės patikrinimų rezultatai – pažeidimai. Inspektoriai, tikrindami atviras prekyvietes, dažniausiai susidūrė su netinkamo ženklinimo pažeidimais (nenurodama ar klaidingai nurodoma kilmės šalis, rūšis ir kt.), produktų atsekamumo neužtikrinimu (pvz., maisto produkto pardavėjas nepateikia dokumentų, įrodančių, iš kur įsigytas produktas). Inspektoriai teigia, jog dažniausi pažeidimai, aptinkami pas maisto produktų ir patiekalų gamintojus, yra nepakankamas rūpinimasis maisto ruošimui naudojamo inventoriaus švara, darbuotojų asmens higienos neužtikrinimas, netinkamomis sąlygomis laikomi maisto produktai.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video