Smidrai, arba šparagai, yra vis populiaresnis produktas ir lietuvių lėkštėse. Daugėja ir juos auginančių žmonių, o tokia prekė kaipmat išgraibstoma.
Šios nekaloringos, bet labai maistingos daržovės auga ir Kupiškio rajone, Sabuliškių kaime. Smidryno savininkė Justina Jasinskienė papasakojo ne tik apie smidrų auginimą, bet ir atskleidė, kokie patiekalai prigijo jos pačios šeimoje.
Vilė LEŠČINSKIENĖ
Miela Justina, esi panevėžietė. Papasakok skaitytojams, kokie keliai Tave atvedė į kaimą? Ar gyventi atokiau nuo miesto buvo sena Tavo svajonė?
Taip, aš buvau miestietė, vasaras leidžianti kaime, bet jei atvirai, niekada nesvajojau gyventi taip atokiai. Sukūrus šeimą su ūkininku, nebuvo klausimų, kur toliau gyvensime.
Dabar jaučiuosi ten, kur ir turėčiau būti. Vos tik išėjus į kiemą džiugina gamta, kurios mums taip reikia.
Šparagus kiekvienas daržininkas atranda skirtingai. Vieni susižavi jų skoniu ar maistingomis savybėmis, o kiti tiesiog nori išbandyti ką nors naujo.
Plačiau skaitykite gegužės 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (3 Eur/mėn.)