2024/09/30

Konsultuoja naujas akušeris-ginekologas

Kupiškio ligoninės konsultacinėje poliklinikoje nuo balandžio pacientes konsultuoja gydytojas akušeris-ginekologas Petras Bimba. Biržų ligoninės Ginekologijos ir nėštumo patologijos skyriaus vedėju dirbantis medikas į Kupiškį atvyks du kartus per mėnesį, ketvirtadieniais.

Plečia paslaugas

Kupiškio ligoninės direktorė Roma Ramanauskienė sakė, kad plečiant teikiamas antrines ambulatorines paslaugas prie gydytojų konsultantų komandos prisijungė ir akušeris-ginekologas. „Akušerį-ginekologą turėjome prieš penkerius metus, bet tai nepasiteisino. Dabartiniai reikalavimai tokie, kad reikia prie to grįžti. Gavome papildytą įstaigos licenciją šiai ambulatorinei gydytojo akušerio paslaugai teikti. Svarbu, kad toks specialistas būtų arčiau žmonių, jiems nereikėtų vykti į kitus rajonus, apskritį“, – teigė ligoninės vadovė.

Ieškoti gydytojo, anot pašnekovės, reikėjo ilgai – daugelis dirba privačiose įstaigose, nenori važinėti, tačiau pavyko į Kupiškį prisikviesti Biržų ligoninėje dirbantį P. Bimbą. „Matysime, kaip seksis, kiek bus pacienčių. Kol kas gydytojas planuoja priiminėti pacientes du kartus per mėnesį“, – teigė R. Ramanauskienė.

Kabinetas konsultacinėje poliklinikoje medikui ir jam talkinančiai akušerei Aidai Gatautytei yra, pasirūpinta ir reikalinga įranga. Tiesa, poliklinika echoskopą nuomojasi, vėliau planuojama įsigyti būtiną echoskopą su specialiu davikliu.

Konsultuos dėl įvairių ligų

Akušeris-ginekologas P. Bimba pasakojo, kad laukia moterų, norinčių pasikonsultuoti dėl įvairių ginekologinių problemų – šlapimo nelaikymo, mėnesinių ciklo sutrikimo, nevaisingumo, endometriozės, neaiškių skausmų pilvo apačioje, mažajame dubenyje, dubens organų slinkimo, ankstyvos nėštumo diagnostikos. „Dėl visų šių dalykų galiu pakonsultuoti, paaiškinti, skirti gydymą. Tik reikėtų nepamiršti, kad būtinas šeimos gydytojo ar kito specialisto siuntimas.“

Nevaisingumo priežastys ir gydymas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video