2024/09/29

 

Alizaviečiai aiškinsis sąstingio priežastis

Alizavos bendruomenės nusprendė ieškoti būdų, kaip savo miestelio gyventojams įpūsti kultūrinės gyvasties.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Kupiškėnų pasyvumas kultūriniams ar sportiniams renginiams nieko nebestebina. Alizavos bendruomenės nusprendė nebebūti abejingos, kad į jų šventes ar kitus susibūrimus ateina penki žiūrovai. Alizavos seniūnijos seniūnė Raminta Ribokaitė žada inicijuoti Alizavos gyventojų apklausą ir išsiaiškinti, ko jiems trūksta.

Kurpia klausimus

Alizavoje dirbantys kultūrininkai, švietimo darbuotojai, sportininkai ir kiti aktyvūs gyventojai ėmėsi vieno darbo – Alizavos seniūnijos seniūnės paraginti nusprendė sukurti anketą, kuri padėtų išsiaiškinti, kas šio miestelio žmones galėtų išjudinti visuomeninei veiklai. Šiuo metu aptarinėjami konkretūs apklausos klausimai. Bet dar neaišku, kada bus rengiama pati miestelio apklausa. Ją žadama organizuoti vieną dieną vienoje vietoje.

„Idėją pasiūliau aš ir norėjau, kad šio darbo imtųsi bendruomenė. Man, kaip seniūnei, nuo pat pradžių pasirodė keistas šio miestelio žmonių pasyvumas. Čia negyvenu ir mažai gyventojų pažįstu. Neilgai dar dirbu. Bet ir patys alizaviečiai ne itin rodo dėmesį mūsų susitikimams ar bendroms diskusijoms. Kiek susirinkimų vyksta – tai salėje 5–6 žmonės klauso. O visame miestelyje gyvena apie 400“, – apie idėją apklausos būdu pasikalbėti su alizaviečiais kalbėjo seniūnė R. Ribokaitė. Jos pastebėjimu, kituose Alizavos seniūnijos kaimuose tokio pasyvumo nėra.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video