2024/09/29

 

Kupiškėnai į kariuomenę nesiveržia

Valio Staburo asociatyvi nuotrauka

Nuo sausio mėnesio Lietuvos jaunuoliai šaukiami į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą šiais metais. Preliminariai pusšimtis vaikinų turėtų būti pakviesti ir iš Kupiškio rajono. Deja, pastebėta, kad kupiškėnai patys pasyviausi – savanoriais tarnauti kariuomenėje 2016 metais panoro tik 5 jaunuoliai.

Mažiausiai savanorių

Tarnauti privalomoje pradinėje karo tarnyboje šiais metais kupiškėnų panoro mažiausiai visame Panevėžio regione. Kupiškio rajono jaunuolių, trokštančių atlikti pareigą tėvynei, daug mažiau nei kaimyniniuose rajonuose.

„Kaip ir praėjusiais metais pirmiausia į tarnybą šaukiami savanoriškai nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atlikti norintys 18–38 metų vaikinai ir merginos. Kupiškėnai ir šiemet, ir pernai – neaktyviausi. Šiais metais savanoriauti panoro tik 5 jaunuoliai iš jūsų rajono. Gal tai dėl to, kad jaunimo čia maža ir pats rajonas – nedidelis“, – sakė Savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės Panevėžio regiono Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas kapitonas Evaldas Zelba.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video