2024/09/29

Sutuoktinių rekolekcijos – vienas kitam skirtas laikas

Sutuoktinių rekolekcijų Kupiškyje dalyviai, „Sutuoktinių susitikimų“ judėjimo nariai (iš kairės): Daiva ir Gediminas Vasiliauskai, kupiškėnai Alina ir Svajūnas Stanioniai, Indiana ir Gintaras Grigai, kunigas Albertas Kasperavičius. Sėdi – Edita ir Vytautas Ščerbinskai.
Autorės nuotrauka

Nuolatinis skubėjimas, darbas, buities rūpesčiai – kasdienė rutina, su kuria susiduria bene visos susituokusios poros. Tarpusavio santykiai neretai būna pamiršti. Kaip gerinti tarpusavio ryšį, siekti bendrystės, spręsti iškilusias problemas, kalbėta praėjusį savaitgalį Kupiškio parapijos salėje vykusių sutuoktinių rekolekcijų metu. Programą vedė trys sutuoktinių poros iš Panevėžio ir Kupiškio bei Pasvalio parapijos klebonas Albertas Kasperavičius. Rekolekcijas Kupiškyje organizavo judėjimo „Sutuoktinių susitikimai“ nariai.

Kupiškyje – pirmą kartą

„Sutuoktinių susitikimų“ savaitgaliai gana reguliariai vyksta įvairiose Lietuvos vietose – Vilniuje, Šiluvoje, Žemaičių Kalvarijoje, Kulautuvoje, Birštone, Pavilnyje, Guronyse, Truskavoje. Panevėžio vyskupijoje jie surengti pirmąjį kartą.

„Sutuoktinių susitikimai“ – tai vedusių porų programa. Jos tikslas yra stiprinti vedusių porų vidinį ryšį puoselėjant abipusį dialogą ir supratimą“, – pasakojo į šį judėjimą prieš penkiolika metų drauge su vyru Svajūnu įsiliejusi Alina Stanionienė.

„Sutuoktinių susitikimų“ judėjimas prasidėjo 1953 metais ispanų jėzuito tėvo Gabriel Calvo bei keleto sutuoktinių iniciatyva. 1992 m. šis judėjimas atėjo ir į Lietuvą, pradėtos vesti sutuoktinių rekolekcijos. „Ši programa skirta visoms poroms – tiems, kuriems atsirado problemų, kuriems atrodo, kad jų gyvenimas paprasčiausiai normalus ir jie nieko daugiau nebenori, ir tiems, kuriems kažko dar norisi ir gyvenimas atrodo pilkas. Net ir tiems, kurie gyvena labai gerai, nes mes visada galime gyventi dar geriau“, – kalbėjo A. Stanionienė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video