2024/09/29

 

Teisybės paieškos – dėl neišvažiuojamo kelio

Asta Štrimaitienė (kairėje) ir Danutė Petrušauskienė stebisi, kodėl gerokai mažesnio eismo intensyvumo keliai rajone asfaltuojami, o kasdien net vienuolikos kaimų gyventojai, važinėjantys šiuo keliu, turi kęsti didelius nepatogumus.
Autorės nuotrauka

Praėjusią savaitę į redakciją užsuko kantrybės netekę vienuolikos Noriūnų ir Subačiaus seniūnijų kaimų atstovai. Jie tikino nebegalintys tylėti ir kreipėsi į įvairias atsakingas institucijas, Seimo narį dėl neišvažiuojamo kelio Kupiškis–Siauriai–Miliūnai–Lukonys. „Nebespėjame remontuoti mašinų, kelią asfaltuoti buvo numatyta dar 2008 metais, bet niekas nevyksta. Jo būklė labai prasta – vienos duobės“, – piktinosi žmonės.

Surinko parašus

Siaurių, Oniūnų, Miliūnų, Lukonių, Varniškių, Varaniškių kaimų žmonės surinko 180 gyventojų parašus ir pagalbos kreipėsi į rajono Savivaldybę, VĮ „Panevėžio regiono keliai“ Kupiškio kelių tarnybos viršininką Ovidijų Zibavičių. Susitiko ir su Seimo nariu Ričardu Sargūnu.

Pasak Siaurių kaime gyvenančios Astos Štrimaitienės, ieškoti teisybės nutarta visiškai nebetekus vilties, kad reikalai pajudės į priekį. „Visi pasitarėme, surašėme peticiją rajono merui, Kelių tarnybos viršininkui, Seimo nariui, surinkome parašus. Tiesiog nebežinojome ką daugiau daryti“, – kalbėjo moteris. Situacija, anot jos, nepavydėtina, nes kelias Kupiškis–Siauriai–Miliūnai–Lukonys sunkiai išvažiuojamas – jis labai duobėtas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video