2024/09/29

 

Būkite budrūs – tyko transriebalai

Į lėkštę su mums siūlomu maistu turėtume pažvelgti atidžiau.
Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Jau rašėme, kad nuo šių metų pakito vaikų maitinimo ikimokyklinėse ugdymo įstaigose, mokyklose, globos įstaigose ir šeimynose tvarka. Vaikai turi gauti patiekalus, kuriuose ne tik mažiau cukraus ir druskos, bet ir maisto produktuose negali būti iš dalies hidrintų riebalų. Tačiau maisto sauga besirūpinančios įstaigos sulaukia tėvų nusiskundimų, kad šių reikalavimų, ypač dėl minėtų riebalų, mokyklose nesilaikoma.

Anoniminis skundas

Metų pradžioje kalbinti už vaikų mitybą ikimokyklinėse ir bendrojo lavinimo įstaigose atsakingi specialistai teigė, kad esąs pereinamasis laikotarpis, kai reikia šiek tiek koreguoti maitinimo tvarką, patvirtinti Maisto ir veterinarijos tarnyboje valgiaraščius, iš naujo viską suderinti su maisto tiekėjais.

Gavome iš VšĮ „Tikra mityba“ pranešimą spaudai, kad sausį juos pasiekė tėvų skundai, kad neva vienoje iš Kupiškio mokyklų (kontaktų tėvai nesutiko nurodyti) vaikams siūlomi ukrainietiški sausainiai, kuriuose yra iš dalies hidrintų riebalų. Jeigu taip yra, tai akivaizdus įrodymas, kad naujiems vaikų maitinimo reikalavimams nėra gerai pasirengta, nors iš anksto buvo žinoma, kad jie įsigalios nuo šių metų sausio 1 d.

Kupiškio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Kęstutis Jagminas sakė, kad jų tarnyba tokio skundo iš mokinių tėvų nėra sulaukusi. Todėl negalįs pasakyti, ar tikrai šiemet ir kokioje mokykloje tais sausainiais vaikai maitinti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video