2024/09/29

 

Kur dingo miesto bendruomenė?

Dano Barono teigimu, Kupiškio miesto bendruomenė rengia projektą, pagal kurį planuojama sporto aikštelę daugiabučių namų kieme pritaikyti įdomesniam gyventojų laisvalaikiui.
Ingridos Nagrockienės nuotrauka

Prieš dvejus metus garsiai susikūrusi Kupiškio miesto bendruomenė vėliau pritilo. Jos atstovai sako, kad visas darbas vyko gana ramiai. Nuo šių metų pradžios mūsų miesto organizacija pasiruošusi imtis rimtesnių projektų. Apie juos papasakojo bendruomenės „Mūsų Kupiškis“ vienas iš steigėjų Danas Baronas.

Kaip miesto bendruomenė pasikeitė per dvejus metus?

Pora metų nėra didelis laiko tarpas naujam, nuo nulio pradėjusiam veikti dariniui – miesto bendruomenei. Dauguma mūsų kaimo bendruomenių gyvuoja jau per dešimt metų, gauna didžiulę finansinę paramą iš Europos Sąjungos (ES) fondų, joms padeda Žemės ūkio ministerijos, Žemės ūkio rūmų, Žemės ūkio ekonomikos instituto ir kt. specialistai. Mums reikia verstis tik savo jėgomis ir lėšomis. Per šiuos dvejus metus mes daug bendravome su savo kolegomis iš Biržų, Anykščių, su Latvijos Vecumniekų bendruomene. Mokėmės, studijavome, kaip rengti projektus, kurie būtų naudingi visam miestui. Manau, tai išėjo į naudą.

Bendruomenės susikūrimas buvo gana garsus, kodėl ji nurimo?

Ne tiek bendruomenės susikūrimas buvo garsus, kiek jam iš pradžių skyrė dėmesio miesto visuomenė. Vieni palaikė šią idėją, nes Kupiškio rajone jau dirbo ne viena bendruomenė, antri – ir pasišaipė. Viską parodo laikas, o jo praėjo dar labai nedaug. Juk ir pati rajono Savivaldybė per vieną kadenciją kardinalių permainų gyventojams neatneša.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video