2024/09/29

 

Vilkai puotauja: sudraskytas kiemsargis, palei sodybas slankioja plėšrūnų gaujos

Medžiotojas iš Biržų rajono Mindaugas Šeškas šį sezoną nušovė net du vilkus.
Mindaugo Šeško nuotrauka

Netrukus turėtų prasidėti vilkų rujos metas ir rajono gyventojai tai jau patiria. Alizavos seniūnijoje vilkų gauja sudraskė vienkiemyje pririštą šunelį, o Vainiūniškio kaimo gyventojai pastebi, kad netoli slankioti įprato vienas toks plėšrūnas. Tuo tarpu vilkų medžioklės sezonas šiais metais dar nesibaigė. Vieną tokį laimikį turi Skapiškio medžiotojų būrelis „Giria“.

Pratęsė medžioklės sezoną

Aplinkos ministro 2015 m. spalio 13 d. įsakymu buvo patvirtintas 60 vilkų sumedžiojimo limitas per 2015–2016 m. medžioklės sezoną. Šiuo įsakymu taip pat nustatyta, kad iš šio limito skiriama sumedžioti Anykščių r., Kalvarijos, Prienų r. ir Tauragės r. savivaldybių teritorijose po 2 vilkus; Alytaus r., Biržų r., Kaišiadorių r., Klaipėdos r., Rokiškio r. ir Vilkaviškio r. savivaldybių teritorijose po 3 vilkus; Šilalės r. savivaldybės teritorijoje 4 vilkus.
Išnaudojus nustatytą limitą, vilkų medžiojimas buvo nutrauktas, išskyrus Alytaus, Anykščių, Biržų, Kaišiadorių, Klaipėdos, Prienų, Šilalės ir Tauragės rajonų savivaldybių teritorijas. Dar nesumedžiota 16 vilkų.

Minėto įsakymo 2 punkte buvo nustatyta, kad jei iki 2015 m. gruodžio 31 d. vilkų sumedžiojimo limitas nurodytose savivaldybėse neišnaudotas, jis Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių nustatyta tvarka bus panaudojamas visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje. Taigi nuo 2016 m. sausio 1 d. vėl atnaujintas vilkų medžiojimas visoje Lietuvoje.
Paskutiniais duomenimis, sausio 8 dieną dar buvo likę sumedžioti 11 vilkų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video