2024/10/18

 

Taupymo politika pasiekė ir biblioteką

Kupiškio viešosios bibliotekos direktorė (kairėje) Daiva Bubulienė ir šios bibliotekos Komplektavimo skyriaus vedėja Jūratė Motiejūnienė apžiūri naują knygų siuntą.
Autorės nuotrauka

Atėjo eilė diržus susiveržti dar vienai rajono biudžetinei įstaigai – Savivaldybės viešajai bibliotekai. Naujajai rajono valdžiai vykdant griežtą taupymo politiką ir siekiant sumažinti skolų naštą, bibliotekininkai neteks kelių etatų. Ateityje laukia ir šios įstaigos biudžeto formavimo pokyčiai.

Viešosios bibliotekos direktorė Daiva Bubulienė sakė, kad naikinami iš viso 3 etatai. Nebeliks 0,5 elektriko etato, tiek pat susitrauks Viešosios bibliotekos Subačiaus padalinio etatai. Iš buvusių dviejų – liks pusantro.

Kiti naikinami etatai buvo laisvi ir konkrečių žmonių nepalies. Tai visas bibliotekininko etatas Kupiškio viešojoje bibliotekoje. Jis atsilaisvino vienai darbuotojai išėjus į pensiją ir liko neužimtas. Pasak direktorės, taupumo sumetimais, buvusios kolegės darbo krūvis buvo paskirstytas kitoms bibliotekininkėms. Taip pat dar buvo nepanaikintas ir uždarytos Migonių bibliotekos 0,5 bibliotekininko etato, formaliai buvo likęs ir buhalterio-kasininko 0,5 etato.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video