2024/09/28

 

Ten, kur ir paprastas balionas vaikui – didžiausia pramoga

Buvęs kupiškėnas Ramūnas Jukna misijos metu Filipinų vaikams turėjo sugalvoti pramogas.
Nuotrauka iš asmeninio
Ramūno Juknos albumo

Geriausi kelionių įspūdžiai – ne rūmai, ne kalnai ar jūros paplūdimiai. Geriausius prisiminimus apie svetimus kraštus mums palieka patys žmonės. Todėl buvęs kupiškėnas Ramūnas Jukna tikriausiai dar ilgai nepamirš Filipinų, kur jam teko dalyvauti gana trumpokoje, bet svarbioje misijoje. Jis kartu su pasauline labdaros organizacija bandė dalyti mažas kruopeles džiaugsmo šios šalies skurdo nuvargintiems vaikams.

Bendrijos „Tikėjimo žodis“ pastorius

36 metų Ramūnas Jukna augo ir mokėsi Kupiškyje. Baigęs vidurinę mokyklą įstojo mokytis pradinio ugdymo ir kūno kultūros mokytojo specialybės. Vėliau įgijo ir psichologijos magistro laipsnį. Susirado žmoną, susilaukė trijų vaikų ir iki šiol gyvena Panevėžyje. Mokytoju dirba Panevėžio specialiojo ugdymo centre, dėsto psichologiją Panevėžio kolegijoje.

Toks vyro aprašymas, ko gero, nieko nenustebino. Tačiau jau dvidešimt metų jis – nuolankus bendrijos „Tikėjimo žodis“ pasekėjas. O dabar ir šios religinės bendruomenės Panevėžyje pastorius.

„Mūsų religija yra protestantiška atšaka, puoselėjanti reformatiškas tradicijas. Vadovaujamės Šventuoju Raštu, turime mažiau sakramentų nei katalikų bažnyčia. Mūsų pastorius gali turėti šeimą, – apie religiją aiškino pašnekovas. – Mane į šias pareigas pasiūlė. „Tikėjimo žodžiui“ priklausau dvidešimt metų, neakivaizdžiai mokiausi teologijos.“
Skurdžiai gyvena 80 proc. žmonių

Tikėjimas, narystė bendrijoje R. Jukną įtraukė ir į humanitarines misijas. Šį rudenį vyras galėjo dešimt dienų pasidarbuoti „Hope“ centre, Filipinuose. Septyniolika tokių centrų visame pasaulyje koordinuoja krikščioniškoji bendruomenė Amerikoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“


——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video