2024/10/18

 

Gyventojams aktualiausi greičio ribojimo ir automobilių statymo reikalai

Kartais greičio mėgėjams nė motais aplinkinių ramybė ir saugumas.
Simono Dariaus nuotrauka

Praėjusį trečiadienį, birželio 19 d., Savivaldybėje posėdžiavo Kupiškio r. kelių eismo saugumo komisija, pirmininkaujama mero pavaduotojo Algirdo Navicko. Daugiausia svarstyta kupiškėnų prašymų gerinti eismą jų gyvenamojoje vietovėje.

Kontroliuos greitį

Alizavos seniūnijos Miliūnų k. bendruomenė prašė imtis priemonių, kad būtų apribotas greitis per jų kaimą įrengiant greičio ribojimo kalnelius ir kad būtų apšviesta kelio atkarpa, einanti per kaimą. Gyventojai savo prašymą grindė teigdami, kad šiame kelio ruože pastaraisiais metais suintensyvėjo eismas, ne visi vairuotojai paiso Kelių eismo taisyklių reikalavimų per gyvenvietę važiuoti tam tikru mažesniu greičiu. Miliūnuose gyvena daug senyvo amžiaus žmonių. Jiems per dieną ne kartą tenka eiti per kelią į ganyklas, pristatant pieną atvažiuojančiam pienovežiui.

Komisija konstatavo, kad įrengti greičio ribojimo kalnelius ir apšvietimą šiuo metu nėra lėšų. Komisijos narė Žavinta Gudėnaitė, Kupiškio r. policijos komisariato kelių policijos grupės vyr. specialistė, sakė, kad čia policijos pareigūnai kaskart galėtų mobiliu greičio matuokliu kontroliuoti vairuotojus.
Apsvarsčiusi šį klausimą komisija nusprendė kreiptis į Kupiškio policijos komisariatą dėl greičio kontrolės ties Miliūnais.

Kad būtų saugiau

Kupiškio DNSB „Smilgelė“ (Jaunimo g. 6) gyventojai prašė komisijos perkelti kelio ženklą „Sustoti draudžiama“ iš dabartinės pastatymo vietos už 165 m transporto judėjimo kryptimi.
Posėdyje dalyvavęs šios daugiabučių namų savininkų bendrijos (DNSB) narys Aurimas Martinka paaiškino, kad šio namo gyventojai prašo tik jiems palikti aikštelę prie namo.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video