2024/09/25

 

Tyrimų virtinės temdo policijos įvaizdį

Kupiškio r. policijos komisariato pareigūnus užgriuvę nemalonumai
nedaro garbės šiai įstaigai.
Banguolės Aleknienės nuotrauka

Nesibaigiantys nemalonumai bei įtarimų šešėlis persekioja Kupiškio r. policijos komisariato darbuotojus.

Iš komos nebepabudo

Vasario 29-osios vakaras buvo lemtingas kupiškėnui penkiasdešimt vienerių Algimantui Gražiui. Tą vakarą jis neblaivus pristatytas į Kupiškio r. policijos komisariatą, iš kurio su galvos trauma buvo paguldytas į Panevėžio ligoninę. Jam diagnozuotas galvos kaukolės lūžis ir kraujo išsiliejimas į smegenis. Po atliktų dviejų operacijų vyras nugrimzdo į komą ir praėjus 100 dienų – praeitą savaitę – išėjo Anapilin.

Kilus įtarimams, kad A. Gražys galėjo būti sumuštas policijos pareigūnų, nukentėjusiojo artimieji ėmėsi tiesos paieškų. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai krito dviem tą vakarą budėjusiems pareigūnams: operatyvaus valdymo grupės vyresniajam specialistui Stepui Pocevičiui ir jo kolegai patruliui Dariui Laučinavičiui. Artimieji tikėjosi, kad viskas paaiškės peržiūrėjus vaizdo kamerų užfiksuotą vaizdą policijos komisariate. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Panevėžio miesto apylinkės prokuratūros nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokuroras Bronius Šiaudinis.

„Tyrimo metu nebuvo nustatyta, kad dėl to yra kalti policijos pareigūnai. Tai parodė ir vaizdo medžiaga, kurioje matyti, kaip pats A. Gražys eidamas užkliuvo ir krito aukštielninkas, – sakė prokuroras. – Tarnybinis patikrinimas buvo atliktas ir pačiame policijos komisariate, kuriame taip pat nenustatyta netinkamų policijos pareigūnų veiksmų. Kadangi filmuotoje vaizdo medžiagoje matyti, jog netrukus po įvykio buvo atvykęs ir Kupiškio r. policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus viršininkas Linas Dovydėnas, jis taip pat dar bus apklausiamas. Dabar laukiame ekspertizės tyrimo išvadų, kurios turės atsakyti į klausimus dėl A. Gražio mirties priežasties.“

Dirbo įkaušęs

Balandžio 27 d. Policijos kontrolės grupės pareigūnai vykdė reidą, kurio metu Kupiškio rajono policijos komisariato Operatyvaus valdymo grupės budėtojų dalies postiniui Dariui Laučinavičiui nustatytas lengvas (0,67 prom.) girtumas. Pareigūnas buvo laikinai nušalintas nuo tarnybos ir  dėl tarnybinės veiklos pažeidimo pradėtas tarnybinis patikrinimas.
Pasak Kupiškio r. policijos komisariato viršininko Gintauto Misiūno, šis pareigūnas jau nebedirba – jis atleistas.

Piktnaudžiavo

Nemalonumų virtinė prispaudė ir kitą pareigūną – Augį Zdažinską, kuriam pareikšti pirminiai įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 228 str.  2 d. („…piktnaudžiavimas tarnybine padėtimi arba įgaliojimų viršijimas siekiant turtinės ar kitokios asmeninės naudos…“). Kol kas vyksta ikiteisminis tyrimas ir Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokuroras Edgaras Baltrimavičius daugiau nieko negalėjo komentuoti. Prokuroro žiniomis, pareigūnas nuo darbo nenušalintas.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video