2024/09/25

 

Rajono Taryba: nuo padėkos už darbą iki pasiūlymų atsistatydinti

Rajono Tarybos nariai Subačiaus gimnazijos direktorei padėkojo už darbą ir pritarė jos norui palikti šias pareigas.
Autorės nuotrauka

Gegužės 31 dieną vyko rajono Tarybos posėdis. Jo darbotvarkėje buvo svarstomi 32 pagrindiniai ir vienas papildomas klausimas. Vieno klausimo sprendimas atidėtas kitam kartui. Šį kartą taip pat neapsieita be naujų pareigybių steigimo. Nuo šiol Kupiškio meno mokykla turės 0,5 etato direktoriaus pavaduotojo ugdymui pareigybei.

Padėkojo už darbą

Taryba vienbalsiai pritarė Subačiaus gimnazijos direktorės Janinos Ivanovienės prašymui atleisti ją iš šių pareigų nuo liepos 13 dienos ir išmokėti šešių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką. Nuo liepos 16 d. gimnazijos direktoriaus pareigas pavesta laikinai eiti šios gimnazijos direktoriaus pavaduotojai ugdymui Vidai Šeškuvienei. Naujasis direktorius bus išrinktas konkurso būdu.

J. Ivanovienė direktorės pareigas ėjo nuo 1999 metų. „Tai mano mokykla. Aš joje mokiausi, ją baigiau, o vėliau atėjau dirbti, – sakė direktorė. – Nuo 1974 metų iki 1981-ųjų dirbau Kupiškio Vlado Rekašiaus vidurinėje mokykloje. Ten dvejus metus mokytojavau, o paskui ėjau direktorės pavaduotojos ugdymui pareigas. 1981 metais atėjau dirbti į Subačiaus vidurinę mokyklą direktoriaus pavaduotoja ugdymui, o po 18 metų laimėjau konkursą mokyklos direktoriaus pareigoms eiti. Per tuos metus keitėsi ir mokykla. Nuo 2007 metų tapome gimnazija. Džiaugiuosi mokytojų ir mokinių pasiekimais. Aš mokykloje dar mokysiu vaikus – turėsiu kelias prancūzų kalbos pamokas.“

Subačiaus gimnazijos direktorei padėkojo meras Jonas Jarutis linkėdamas nelikti nuošalyje ir toliau būti aktyvia gimnazijos ir Subačiaus bendruomenės nare.

Sveikatos reikalai

Nemažai Tarybos narių diskusijų sukėlė Rokiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro 2012 metų veiklos Kupiškio rajone plano patvirtinimas.
Kai kurie rajono Tarybos nariai išsakė priekaištus, kad praėjo beveik pusmetis, o tik dabar pateikiamas Tarybai tvirtinti šių metų veiklos planas, teirautasi, kas trukdė tai padaryti anksčiau. Pasak šios įstaigos direktoriaus Tado Stakėno, taip nutiko todėl, kad veiklos planas turėjo būti derinamas su Sveikatos apsaugos ministerija, nes būtent ji ir finansuoja didžiąją dalį biuro vykdomų projektų. Nagrinėjant Biuro pateiktą planą buvo pasigesta ir konkretumo bei tikslesnių projektų vykdymo terminų, teirautasi, ar atsižvelgta į tai, kad Kupiškio rajonas pagal savižudybių skaičių pirmauja ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Gal logiškas žingsnis būtų, kad Biuras Sveikatos apsaugos ministerijai siūlytų padidinti psichologų skaičių, nes tam tikrai yra didelis poreikis.

Kad rajone aktualus savižudybių prevencijos klausimas, pritarė ir Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos medicinos psichologė Valija Šap, kuri parodė gražią pilietinę iniciatyvą ir kreipėsi į Tarybos narius su pasiūlymu dėl psichologinės pagalbos teikimo rajone gerinimo, nurodė žingsnius, kaip tai padaryti. Tokiai psichologės idėjai pritarė ir Tarybos nariai, pasiūlę surinkti statistinius duomenis, kuris visuomenės sluoksnis yra labiausiai pažeidžiamas ir kur reikėtų atkreipti ypatingą dėmesį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video