2024/09/25

 

Noriūnų seniūnas atsipirko griežtu papeikimu

Už valstybės tarnautojo etikos principų pažeidimą Noriūnų seniūnijos seniūnui Audronijui Zulonui skirtas griežtas papeikimas.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Noriūnų seniūnijos seniūnas Audronijus Zulonas, šių metų kovo 21 d. sugautas girtas vairavęs automobilį ir atsisakęs pasitikrinti blaivumą alkoholio tikrintuvu, balandžio 10 d. Kupiškio r. apylinkės teismo buvo pripažintas kaltu pagal ATPK 126 str.  Jam paskirta 2 tūkst. litų nuobauda ir atimta teisė 2 m. vairuoti automobilį. Teismui pristatyta pažyma, kurioje rašoma, kad praėjus 4 val. nuo sulaikymo A. Zulono kraujuje rasta 0,85 prom. etilo alkoholio, nepaneigė jo girtumo vairuojant fakto. A. Zulonas teigė, kad grįžęs iš darbo namuose pavakarieniavęs ir išgėręs šiek tiek nestipraus alaus. Nežinojęs, kad netrukus bus iškviestas važiuoti į Noriūnus dėl pradėjusios veikti seniūnijos pastato signalizacijos. Išvažiavęs, nes apgirtęs nesijautė.

Vadovaujantis Tarnybinės nuobaudos valstybės tarnautojams tvarka, Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta komisija, kuri išnagrinėjo A. Zulono situaciją ir pateikė savo išvadas tiesioginiam vadovui.
Pasak šios komisijos pirmininko Savivaldybės kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo Rimanto Jociaus, nustatyta, kad Noriūnų seniūnijos seniūnas pažeidė du Valstybės tarnautojų veiklos etikos principus – pavyzdingumo ir pagarbos žmogui bei valstybei. Pats seniūnas pripažino savo kaltę. Nustatyti, kad girtauta darbo metu, nepavyko. Kad seniūnas važiavo iš namų tikrinti, kodėl pradėjo veikti seniūnijos pastato signalizacija, pasitvirtino apie tai užklausus saugos tarnybą. Komisija siūlė jam skirti griežtą papeikimą.

Vakar, gegužės 18 d., Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sutiko su komisijos pateiktomis išvadomis ir pasirašė įsakymą Noriūnų seniūnijos seniūnui A. Zulonui skirti griežtą papeikimą. Toks sprendimas, anot administracijos direktoriaus, priimtas dėl to, kad valstybės tarnautojo etikos principus šis seniūnas pažeidė ne darbo metu. Duomenų, įrodymų, kad girtauta darbo metu, nesurinkta. Birželį bus metai, kai A. Zulonas eina Noriūnų seniūnijos seniūno pareigas. Per šį laikotarpį jam jokių tarnybinių drausminių nuobaudų nebuvo skirta. Jei per metus A. Zulonas nusižengtų tarnybinei etikai pakartotinai, tai būtų atleistas iš pareigų.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video