2024/09/25

 

Socialdemokratai stiprina savo įtaką

Artimiausiame rajono Tarybos posėdyje turėtų paaiškėti, ar socialdemokratų atstovas Edikas Puipas taps rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Netrukus rajono Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas
Aukštikalnis vėl turės pavaduotoją. Anksčiau šias politinio pasitikėjimo
valstybės tarnautojo pareigas ėjęs socialdemokratas Vaitiekus
Gaidukevičius pasitraukė dėl ligos. Po naujų savivaldos rinkimų 2011 m.
vasario 27 d. šis postas buvo neužimtas.

Šios kadencijos rajono Taryboje daugumą turi pasirašę koalicinę sutartį 9 valstiečiai liaudininkai ir 4 socialdemokratai. Pagal sutartį Savivaldybės administracijos direktoriaus postas priklauso socialdemokratams. Pasak šios partijos atstovo, rajono mero pavaduotojo Algirdo Navicko, jų partijos skyriaus tarybos sprendimu, toms pareigoms pasiūlyta Ediko Puipo kandidatūra. Dabar jo tinkamumą būti valstybės tarnautoju tikrina STT. Gavus iš šios tarnybos pažymą, kad E. Puipui nėra jokių kliūčių eiti minėtas pareigas, jo kandidatūra bus teikiama svarstyti ir tvirtinti rajono Tarybai.

Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis sakė, kad jo pavaduotojo etatas yra reikalingas. Šiuo metu jam vienam tenka dirbti labai dideliu krūviu. Jo pavaduotojas anksčiau kuravo socialinius, sveikatos apsaugos ir energetikos reikalus rajone. Dabar vietoj energetikos srities jam greičiausiai bus skirta rūpintis ugdymo aplinka, kitaip sakant, ugdymo įstaigų ūkine baze. Dėl to prireiks pakeisti pareigybinius nuostatus.

E. Puipas visuomenei žinomas kaip Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotojas ūkio reikalams ir technologijų mokytojas, taip pat kaip bitininkas ir aktyvus Kupiškio r. bitininkų draugijos narys. Paklaustas apie galimus savo karjeros pokyčius, kodėl panoro save išbandyti naujoje veikloje, jis nebuvo linkęs kalbėti. „Jei būsiu patvirtintas Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigoms, tai tuomet ir pasišnekėsime“, – sakė E. Puipas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video