2024/09/24

Į gimtąjį miestą plėtoti turizmo

Pastaruoju metu nedaug mūsų krašto jaunimo grįžta gyventi ir dirbti į gimtinę. Vienas tokių – 26-erių Paulius Pranckūnas, prieš savaitę pradėjęs eiti Kupiškio turizmo ir verslo informacijos centro direktoriaus pareigas.

Apie darbą

Pasak P. Pranckūno, pirmoji jo darbo savaitė kupina naujų įspūdžių ir įtampos. Jau teko išvykti ir į dviejų dienų turizmo srities darbuotojų kvalifikacijos tobulinimo seminarą Trakuose. Manąs, kad ten išgirsta informacija bus jam naudinga žengiant pirmuosius žingsnius naujoje darbovietėje. Mat buvo gilintasi į klientų aptarnavimo kokybės vadybą, kaip reikėtų pristatyti savojo regiono išskirtinumą. Seminare jis susipažinęs su kolegomis iš kitų rajonų turizmo informacijos centrų. Šie ryšiai pravers mūsų centrui teikiant naują pažintinių kelionių po Lietuvą paslaugą.

P. Pranckūnas mano, jog Kupiškio marios beveik nepanaudojamos vystant vandens turizmą. Per mažai dirbama skleidžiant turizmo informaciją apie mūsų kraštą, pritaikant įvairius objektus turizmui ir rekreacijai. Pavyzdžiui, nedaug kas žino, kad turime trečią pagal dydį Lietuvoje bažnyčią, ne vieną dvarą. Galbūt Vietos veiklos grupės teikiamas projektas „Kupiškio dvarų romantika“ užpildys šitą spragą. Jis pabrėžė, kad išjudinti turizmą rajone, gauti didesnį finansavimą šiai sričiai tegalima tik per aktyvią projektinę veiklą. Informacijos sklaidos kokybė turėtų pagerėti ir atnaujinus Kupiškio turizmo ir verslo informacijos centro interneto svetainę. Šio darbo bus imamasi artimiausiu metu.

Direktorius taip pat informavo, kad centras laukiąs rašto iš Turizmo departamento dėl kaimo turizmo sodybų licencijų. Ten turėtų būti išaiškinta nauja, supaprastinta tokių licencijų išdavimo tvarka. Tuo siekiama, kad savo veiklą legalizuotų kuo daugiau kaimo turizmo paslaugas teikiančių verslininkų. Tai būtų naudinga ir jiems, ir turistams. Licencijas turinčias sodybas bus galima reklamuoti, įtraukti į turistinius žemėlapius, apie jas informacija tokiu būdu pasklistų toli.

Paklaustas, kada Kupiškis gali sulaukti milijoninio turisto, P. Pranckūnas šyptelėjo ir atsakė, kad stengsis dirbti, kad toks turistas būtų.

Anot pašnekovo, jis daugiau dėmesio šiuo metu skiriąs turizmo sričiai, kadangi ji pastaruoju metu merdėjo. Tai lėmė reorganizacija, atsiskyrimas nuo apskrities. Tačiau tai nereiškia, kad bus apleista verslo informacijos sritis. Čia didelę patirtį turi centro vadybininkė Edita Žalnieriūnienė. Kaip ir iki šiol centre verslininkai ras pagalbą tvarkant savo įmonės steigimo dokumentus, bus konsultuojami rūpimais klausimais, vyks verslo informacijos sklaidos seminarai, mokymai, bus teikiamos ir biuro paslaugos. Pasak direktoriaus, paslaugų įkainiai jų centre tikrai nedideli.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video