2024/09/24

Kelyje apiplėšta laiškininkė

Alizavos seniūnijoje vidury dienos apiplėšta laiškininkė. Dviračiu važiavusiai penkiasdešimt trejų I. L. kelią pastojo automobilis, o iš jo išlipę kaukėti vyrai atėmė moters krepšį.

Užpuolimas įvykdytas antradienį 16 val., kai bendrovės „Lietuvos paštas“ Panevėžio filialo Kupiškio II kilnojamojo pašto laiškininkė vežiojo paštą. Ją ties Stuburų kaimu sustabdė moters neatpažintos markės, pilkos spalvos lengvasis automobilis. Iš jo išlipę du kaukėti asmenys pastūmė moteriškę ir atėmė krepšį. Jame pašto darbuotoja vežė savo aptarnaujamiems gyventojams pinigų, vokų, pašto ženklų, atvirukų. Krepšyje moteris laikė ir savo asmeninius daiktus: asmens tapatybės ir banko mokėjimo kortelę bei du mobiliuosius telefonus.

Nuostolį ikiteisminį tyrimą pradėję Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai kol kas tikslina. Kiek žalos plėšikai padarė, negalėjo tiksliai atsakyti ir bendrovės „Lietuvos paštas“ atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė. Anot jos, laiškininkai pinigus paprastai veža gyventojų pensijoms išmokėti, taip pat iš jų surenka įvairius mokesčius. Bet kokie pinigai iš jų darbuotojos pavogti Kupiškio rajone, pašnekovė įvardinti negalėjo.

Pašto darbuotojų apiplėšimai, pasak A. Jonušaitės, nėra dažni Lietuvoje. Kiekvienas jų, atstovės spaudai teigimu, sprendžiamas individualiai. Laiškininkai nuo tokių atvejų nebūna drausti.

Nukentėjusioji I. L., be išgąsčio, sveikatos problemų nepatyrė.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video