2024/09/24

Matulioniečiai šventė dvidešimt penktąjį gimtadienį

Parėjusį šeštadienį Kupiškio Povilo Matulionio pagrindinėje mokykloje vyko jos įkūrimo 25-mečio minėjimas. Į jį susirinko pilna aktų salė žmonių, tarp kurių buvo ir anksčiau čia dirbę mokytojai senjorai, ir buvę mokiniai, ir dabartinių mokinių tėvai, ir svečiai iš kitų mokyklų, su kuriomis matulioniečiai palaiko draugiškus ryšius, ir Savivaldybės atstovai.

Direktorių prisiminimai

Šventė prasidėjo mokyklos himnu. Jį iš širdies traukė visi susirinkusieji. Po to buvo mokinių atlydėti į sceną ir pristatyti žmonės, kurie šią mokyklą vedė į 25-mečio sukaktį. Nuo mokyklos įkūrimo 1986 m. iki 2001 m. jai vadovavo Stanislovas Rugaitis. Jis prisiminė įkurtuvių rūpesčius, padėkojo visiems tuometinės mokyklos bendruomenės nariams, padėjusiems paruošti mokyklą atidarymui. „Kėdės aktų salei buvo gautos likus vienai dienai iki mokyklos atidarymo. Tik visų rūpesčio ir darbo dėka pavyko jas surinkti, sustatyti laiku“, – dalijosi prisiminimais buvęs mokyklos vadovas.

2001-2006 m. – Rimanto Jociaus vadovavimo metai. Jie sutapo su šios mokyklos 15-uoju gimtadieniu. „Tai buvo smagus laikas. Reikėjo rūpintis, kad ši sukaktis būtų gražiai paminėta. Man iki šiol gera prisiminti buvusius kolegas, jaunatvišką kasdienį šurmulį, lydėjusį čia dirbant“, – kalbėjo jis.

Nuo 2006 m. prie Povilo Matulionio pagrindinės mokyklos vairo yra Rimvydas Latvys. Jis nestokojo humoro ir papasakojo, kad jį nuo pat pirmųjų mokyklinių metų persekioja savotiškos permainos: „Likus vieneriems metams mokytis Migonių pradinėje mokykloje ji buvo perkelta į naują pastatą. Likus vieneriems metams iki Viešintų vidurinės mokyklos baigimo vėl man teko laimė pasimokyti vienerius metus jos naujosiose patalpose. Likus vieneriems metams iki studijų baigimo tuometiniame Vilniaus pedagoginiame institute, ši aukštoji mokykla buvo perorganizuota į universitetą. O pradėjus vadovauti Povilo Matulionio vidurinei mokyklai, po metų ji buvo pertvarkyta į pagrindinę mokyklą. Tikiuosi, kai po kelių mėnesių tapsime progimnazija, daugiau tokių metinių sutapimų nebebus.“ Direktorius prisipažino, kad jam, buvusiam šios mokyklos mokytojui, imtis vadovo pareigų buvo šiek tiek neramu, kirbėjo klausimas, kaip jį naujame vaidmenyje priims kolegos. Tačiau nuogąstavęs be reikalo. Iš savojo kolektyvo nuo pat pradžių sulaukiantis paramos ir palaikymo. Joje suburta įvaizdžio grupė sėkmingai dirba, kad mokykla kuo geriau pasirodytų ir rajone, ir Lietuvoje, ir už jos ribų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video