2024/09/24

Seimo narys ieško naujo padėjėjo

Kupiškėnų interesams Seime atstovauja du seimūnai – rinkimuose pats savo kandidatūrą iškėlęs biržietis Valdemaras Valkiūnas ir Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos kandidatas Anykščių – Kupiškio rinkimų apygardoje Antanas Baura. Seimo narys gali turėti padėjėjus-sekretorius, kuriems mokama iš valstybės biudžeto, o taip pat padėjėjus, kurie dirba visuomeniniais pagrindais. Jų skaičius neribojamas. Vidutiniškai Seimo nariai turi po vieną ar kelis visuomeniniais pagrindais dirbančius ir jiems talkinančius žmones, kuriuos pagal savo keliamus reikalavimus ir renkasi.

Keis padėjėją

Seimo nariui A. Baurai Kupiškyje talkina padėjėja Genovaitė Kučinskienė, o V. Valkiūno priimamajame iki šiol darbavosi Andrius Kleniauskas.

V. Valkiūnas iš viso turi keturis padėjėjus – du sostinėje ir po vieną Biržuose ir Kupiškyje. Telefonu pasiteiravus, ar tiesa, kad mūsų rajone jis ieško kito šias pareigas užimsiančio asmens, Seimo narys nedaugžodžiavo: „Taip, susiklostė tokios aplinkybės. A. Kleniauskas yra išrinktas į rajono Tarybą, dalyvauja įvairių jos komisijų darbe, taigi jo darbotvarkė gana įtempta. Žmogus turėdamas daug įsipareigojimų nebespėja visko atlikti, negaliu jo versti dirbti toliau.“ Plačiau komentuoti susidariusią situaciją Seimo narys nebuvo linkęs.

Nekalbus buvo ir V. Valkiūnui talkinęs A. Kleniauskas: „Šiuo metu sergu, iš užimamų pareigų dar nesu atleistas, todėl situacijos komentuoti negaliu.“

Paklaustas, kokio žmogaus tikisi padėjėjo pareigoms, V. Valkiūnas teigė, kad pirmiausia ieško galinčio ir norinčio dirbti, komunikabilaus, sąžiningo ir išprususio darbuotojo, gerai susipažinusio su rajono gyventojų problemomis, nesvarbu, kokio amžiaus.

Pasak seimūno, politinės padėjėjo pažiūros turėtų būti gana plačios.

„Turiu iš viso tris padėjėjų etatus, taigi ne visi žmonės darbuojasi visu krūviu. Jų pagalba man yra būtina, dalyvauju įvairių komitetų darbe, veiklos sostinėje daug, tad žmonės, padedantys spręsti rinkėjų problemas rajonuose, labai reikalingi“, – teigė Seimo narys V. Valkiūnas.

Padeda spręsti problemas rajonuose

A. Baura naudojasi trijų padėjėjų paslaugomis. „Dirbu su tiek žmonių, kiek Seimo nariui yra leista – su trimis. Du padėjėjus turiu Vilniuje, vieną – Anykščiuose. Kupiškyje mano interesams visuomeniniais pagrindais atstovauja Genovaitė Kučinskienė“, – telefonu pasakojo seimūnas.

Iki šiol Anykščiuose A. Baurai spręsti šio rajono gyventojų problemas padėjo Ona Jukniuvienė, tačiau pakilusi karjeros laiptais moteris pareigų atsisakė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video