2024/09/24

Rudens mugė pritraukė gausybę prekybininkų

Pavasarį turime Kaziuko mugę, o rudenį visi kupiškėnai laukia rudens gėrybių šventės. Jau dvyliktus metus iš eilės ją surengė Kupiškio technologijos ir verslo mokykla (KTVM). Šios įstaigos direktorė Lina Kaušakienė džiaugėsi, kad šiemetinė paroda-mugė sulaukė daugiau nei šimto prekybininkų, ir garsas apie ją sklinda vis toliau nuo mūsų rajono ribų.

Tapo mokyklos tradicija

Praėjusį šeštadienį KTVM tradiciškai vyko paroda-mugė „Rudens gėrybės 2011“. Baigę daržo darbus ir nuėmę paskutinį derlių šios mokymo įstaigos mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai savo rajono žmonėms pristatė įdomią ekspoziciją iš įvairių daržovių ir vaisių.

Ją, pasak KTVM vadovės L. Kaušakienės, mokyklos bendruomenė ruošė visą mėnesį. Ir mokiniai, anot jos, visiškai nepyko dėl papildomų darbų. Jie, direktorės teigimu, jau puikiai žino, kad spalis – mugės metas, ir ši diena jau įtraukta į mokyklos ugdymo planą.

„Mums ši mugė – didžiulis darbas. Darbuotojai papildomai skiria savo laiką šventei pasiruošti. Mokiniai taip pat noriai prisijungia. Jie šiandien siūlo savo iškeptų čeburekų, išvirtų spurgų, senovinio kopūstų troškinio. Visos mokyklos grupės dalyvavo rengiant daržo gėrybių ekspoziciją. Jos nugalėtojai vėliau bus paskatinti apdovanojimais“, – mugės metu „Kupiškėnų mintims“ kalbėjo L. Kaušakienė.

Per šimtą prekybininkų

Mugę papildė gausybė prekybininkų. Jų KTVM vadovė L. Kaušakienė šiais metais priskaičiavo daugiau nei 120. Iš kitų šalies rajonų ir net iš Latvijos atvykę prekiautojai lankytojams siūlė pačių įvairiausių prekių. Čia buvo galima rasti gaminių iš medžio, šiaudų, maisto produktų, kvepalų, muilo, sodo augalų, gyvūnų, daržovių ir netgi vyrus itin dominusios žemės ūkio technikos.

Prisikviesti prekybininkų į rudens mugę, pasak direktorės, nėra sunku. Po tiek metų jie patys jau nuo vasaros teiraujasi apie galimybę dalyvauti šioje šventėje. Mat, L. Kaušakienės žiniomis, kasmet šioje mugėje apsilanko apie 3 – 4 tūkst. lankytojų iš mūsų ir kitų rajonų.

Be prekiautojų, šiais metais naujiena tapo į mugę įsijungusios rajono švietimo įstaigos bei bendruomenės. Subačiaus, Šimonių, Skapiškio, Noriūnų, Adomynės ir kitų gyvenviečių mokyklos bei aktyviausi gyventojai pristatė savo ekspozicijas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video