2024/09/24

Savivaldybių vadovai rinkosi pasitarti

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) valdybos ir tarybos nariai, tarp kurių yra ir mūsų rajono meras Jonas Jarutis, baigiantis rugsėjui aptarė šalies savivaldybėms aktualius klausimus. Vienas jų – ugniagesių komandų skaičiaus mažinimas savivaldybėse. Šiam Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pasiūlymui asociacija nepritarė. Taip pat šalies rajonų vadovams svarbus buvo kitų metų biudžeto likimas.

Rugsėjo 26 dieną Druskininkuose vyko LSA tarybos bei valdybos posėdžiai, kuriuose buvo aptarti aktualūs savivaldybėms klausimai – biudžetų formavimo perspektyvos 2012 metais, šilumos ūkis, savivaldybių ugniagesių komandų skaičiaus mažinimas – bei išrinkti nauji delegatai Europos Sąjungos (ES) regionų komitete bei Europos Tarybos vietos ir regionų valdžių kongrese.

Vienas svarbiausių klausimų šalies rajonams baigiantis 2011 metams – kitų metų biudžetas. Pasak LSA tarybos nario, mūsų rajono mero J. Jaručio, jis iki šiol laikomas vos ne paslaptyje. Tačiau LSA derybos su Finansų ministerija dėl 2012 metų savivaldybių biudžetų projekto bei teisės aktų, kurie turės įtakos savivaldybių biudžetų pajamoms ir išlaidoms, jau pradėtos. Akcentuota, kad per 2009-2011 metus iš savivaldybių biudžetų buvo be jokio teisinio pagrindo atimta 537 mln. litų.

Išnagrinėję Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento siūlymus dėl savivaldybių ugniagesių komandų veiklos organizavimo, LSA nariai nepritarė savivaldybių ugniagesių komandų skaičiaus mažinimui bei nutarė kreiptis į Vidaus reikalų ir Finansų ministerijas su prašymu užtikrinti tinkamą savivaldybių priešgaisrinių tarnybų finansavimą.

Pasak J. Jaručio, mūsų rajono Adomynės ir Antašavos ugniagesių komandoms pavojus išnykti jau buvo iškilęs prieš kelerius metus. Dabar, anot mero, ir vėl tenka gelbėti šias komandas – jos svarbios užtikrinant gyventojų saugumą.

Vienas smagesnių LSA darbų buvo tradiciniai „Auksinės krivūlės“ rinkimai. Šio apdovanojimo riterių vardus jau keletą metų iš eilės pelno labiausiai savivaldybių veikloje nusipelnę žmonės. Pernai riteriu tapo Kupiškio rajono tarybos narys Leonas Apšega. Šiais metais toks apdovanojimas mūsų savivaldybėje nebenusimato. Nors jam siūlytas ilgametis mūsų Tarybos narys Jonas Blaževičius.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video