2024/09/21

Akcija „Varom už Lietuvą“ pasieks ir mūsų miestą

Gražia tradicija tapęs Tautiškos giesmės giedojimas Valstybės dienos proga šiemet buvo skirtas Lietuvos krepšinio rinktinei, rudenį kovosiančiai dėl Europos čempionato apdovanojimų. Tautinė giesmė liepos 6-ąją davė startą kitam unikaliam renginiui, susijusiam su krepšiniu – nacionalinei akcijai „Varom už Lietuvą“, kuri turėtų būti įtraukta į Gineso rekordų knygą.

Aštuonias savaites turinti vykti akcija jau prasidėjo. Europos krepšinio čempionato simbolinis krepšinio kamuolys keliauja per Lietuvos kaimus, miestelius ir miestus kaip tautos tikėjimo savimi, vienybės ir pasididžiavimo savo šalimi ženklas. Jo kelionė truks 54 dienas, iki rugpjūčio 29 d., ir baigsis Panevėžyje, kai grupės varžybas žais šalies rinktinė.

Kamuolio sutikimas Kupiškyje

Rugpjūčio 10 d., apie 18 val., krepšinio kamuolys pasieks ir Kupiškį. Todėl antradienį dėl šios akcijos organizavimo rajono Savivaldybėje surengtas pasitarimas, kuriame dalyvavo rajono meras Jonas Jarutis, jo pavaduotojas Algirdas Navickas, administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjas Rimantas Jocius, Kūno kultūros ir sporto centro vadovas Zigmas Paulauskas, policijos komisariato, kultūros, jaunimo centrų atstovai. Aptarti organizacinius klausimus atvyko akcijos „Varom už Lietuvą“ atstovas ryšiams su savivaldybėmis Artūras Renertas.

Planuojama, kad akcijos dalyviai, kurie mūsų miestą pasieks varydami kamuolį iš kaimyninių Biržų, ties Vabalninku bus sutikti policijos pareigūnų ekipažų. Kupiškio sporto mokyklos auklėtiniai, apsirengę šiai progai skirtais marškinėliais, iš biržiečių perims kamuolį ir varys jį pro Salamiestį iki pat Kupiškio miesto ribos. Ties Paketuriais vyks iškilmingas kamuolio sutikimas. Toliau jo maršrutas tęsis per užtvanką iki Lauko gatvės stadiono. Krepšinio kamuolys čia bus varomas apie stadioną, po to miesto gatvėmis jis keliaus iki Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštės. Į renginį nuo 18 val. kviečiami visi kupiškėnai, norintys palaikyti šią gražią idėją. Organizatoriai ketina pristatyti savo programą, Kupiškio kultūros centras taip pat surengs kolektyvų pasirodymus.

Rinktinės palaikymo akcija įsivažiavo

Primename, kad krepšinio kamuolio kelionės maršrutas nusidriekė labai plačiai. Šiuo metu jau nukeliauta apie 1500 km, aplankyta Suvalkija, Dzūkija, Žemaitija ir netrukus bus pasiekta Aukštaitija.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Unė JUODYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video