2024/09/24

Į Darbo partiją nesiveržia

Šių metų birželio 17 d. Naujoji Sąjunga (socialliberalai) ir Darbo partija pasirašė susitarimą dėl susijungimo. Ši sutartis įsigaliojo liepos 9 d., kai Darbo partijos suvažiavimas jį patvirtino. Naujosios sąjungos nariai iki šių metų lapkričio 15 d. turi apsispręsti, ar nori papildyti darbiečių gretas.

Per vasario mėnesį vykusius Savivaldos rinkimus Darbo partija iškovojo 165 mandatus, o Naujoji sąjunga – 25. Kupiškio r. ji negavo nė vieno mandato. Darbo partija rajono Taryboje turi 3 atstovus.

Naujosios sąjungos Kupiškio r. skyriaus pirmininkas Laimantas Gaučys „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad jie organizuotai prie Darbo partijos nesijungia. Priimtas sprendimas asmeniškai kiekvienam nariui spręsti, kaip elgtis. Pastaruoju metu rajone šiai partijai priklausė per 50 žmonių. „Iki lapkričio mėnesio dar yra nemažai laiko apmąstyti viską. Bendrapartiečiai kol kas stačia galva nepuola į kitos partijos glėbį. Aš pats taip pat nesu tvirtai apsisprendęs dėl tolimesnės savo partinės veiklos. Tik galiu pasakyti, kad maždaug yra 80 proc. tikimybė, kad netapsiu darbiečiu. Turiu kitokių minčių. Tačiau šiuo metu esu užsiėmęs darbo reikalais, neseniai tapau vienos įmonės gamybos vadovu. Tad aktyvi visuomeninė veikla šiek tiek pasitraukė į šalį“, – dėstė savo požiūrį pašnekovas.

Pasak Darbo partijos Kupiškio r. skyriaus pirmininko Aidos Mikėno, diskusijos ir pokalbiai su buvusiais rajono socialliberalais vyksta. „Visus žmones mes pažįstame. Nė vieno neverčiame būtinai jungtis prie mūsų. Jie patys turi apsispręsti, su kokia politine jėga nori susieti savo politinę veiklą. Yra ketinančių papildyti darbiečių gretas. Nenorime bėgti įvykiams už akių. Esame atviri visiems, norintiems prisijungti prie mūsų“, – dėstė savo nuomonę rajono darbiečių lyderis.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video