2024/09/24

Artojai iš naujo mokėsi arti

Ūkininkų technikos kiemuose stovi moderniausia technika, dirbama šiuolaikiškomis technologijomis, argi dar reikia ūkininkus mokyti arti?

Pasirodo, reikia, tai svarbu ir naudinga. Taip kalbėjo penktadienį pas ūkininką Zigmą Aleksandravičių į arimo pamokas Puožo kaime suvažiavęs apie pusšimtis rajono ūkininkų. Suvažiavo jie su savo technika, savo „John Deer“, „Valtra“, „Belorus“ ir kitokių markių traktoriais, su trijų, penkių korpusų ir kitokio pajėgumo plūgais.

Tokį renginį Kupiškyje sumanė Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos rajono biuro augalininkystės specialistas Gintas Jakštonis, prisidėjo Ūkininkų sąjungos rajono skyrius.

Laukų šeimininkas Zigmas Aleksandravičius arimo pamokėlėms „paskolino“ ne tik lauką, bet pasirūpino ir autoritetingais mokytojais, kurie išvakarėse jo ūkyje rengė lauko dieną įvairių žemės dirbimo technologijų tema.

Pamokas Kupiškio artojams vedė Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro žemdirbystės instituto vyriausiasis mokslo darbuotojas dr. Virginijus Feiza ir „Laumetrio“ bendrovės atstovas Jonas Putna, abudu aukščiausios kategorijos arimo varžybų teisėjai, turintys pasaulinio lygio varžytuvių dalyvių vertinimo patirties. Taigi kupiškėnams pasisekė…

Arimo demonstravime dalyvavo keturi rajono ūkininkai, jiems reikėjo kuo kokybiškiau suarti iš anksto paruoštą paskirtąjį nušienautos ganyklos plotą. Buvo vertinama ne tik arimo kokybė, laikas, bet ir plūgų paruošimas, artojo praktinis įgudimas ir žinios.

Autoritetingi vertintojai nugalėtoju pripažino Skapiškio seniūnijos Biliūnų kaimo ūkininką Saulių Adomėlį.

Pasak renginio sumanytojo, augalininkystės konsultanto Ginto Jakštonio, į tokias arimo pamokas Kupiškyje seniai bekviesta.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video