2024/09/23

Kaimo turizmo sodybas išlaiko “baliušnikai„

Kaimo turizmo sodybos mūsų rajone iš paskutiniųjų bando pritraukti lankytojus: siūlo įvairias pramogas, pigesnę nei daugumoje kitų rajonų nakvynę bei maitinimą. Tačiau pastebima, kad ši poilsio forma keičia savo kryptį ir sodybos tampa – tik savaitgalinių švenčių, draugų ir giminių pobūvių vieta.

Aktualiausia – kaina

Kupiškio rajone šiuo metu turime dvi kaimo turizmo sodybas: aukščiausiai, keturiais gandrais, įvertintą Pakalnės sodybą ir trijų gandrų vertus Genovaitės Plukienės svečių namus Puožo kaime. Be jų, turistus nakvynei bei poilsiui gamtoje priima ir “Kupiškio marių vila„.

Kuri iš šių poilsiaviečių populiariausia ir gausiausiai lankoma, Kupiškio turizmo informacijos centro turizmo vadybininkė Aušra Seibutytė pasakyti negalėjo. Tačiau, aišku, tik, kad atokiau įsikūrusiems Puožo namams dar trūksta reklamos.

O likusias sodybas, pasak pašnekovės, šiais metais turistai renkasi pagal ten esančias kainas.

“Šiandien keliautojams renkantis vietą poilsiui ar nakvynei aktualiausia – kaina. Paties Kupiškio rajono gyventojai retai kada nori atostogauti savo krašto sodybose. Tačiau kitų rajonų gyventojams labai svarbu, kad pas mus apsistoti pigiau nei kur kitur„, – sakė A. Seibutytė.

Mūsų rajone, pasak pašnekovės, turizmas prasideda birželio mėnesį ir tęsiasi iki vasaros pabaigos. Antrus metus dirbančio centro atstovė pastebi, kad situacija turizmo srityje pas mus nesikeičia – lankytojų skaičius panašus kaip ir pernai.

Kupiškio turizmo informacijos centro duomenimis, šiemet nuo birželio pradžios Kupiškį aplankė apie 1150 svečių, dauguma jų atvyko su turistine grupe. Tik apie 5 procentus iš šio srauto sudaro užsieniečiai.

Tačiau šie skaičiai, pasak A. Seibutytės, neparodo, kiek iš tikro Kupiškio rajone apsilanko žmonių – kai kurie čia keliauja be jų centro pagalbos.

Daugiausia turistų, vadybininkės teigimu, pritraukia įvairios miesto šventės. Į jas atvykę svečiai susižavi mūsų krašto grožiu, švara ir ne kartą čia dar grįžta. Labiausiai turistų lankomas miesto centras, medžio skulptūrų parkai palei Kupą, rajone esantys dvarai.

Galbūt dėl mažesnių išlaidų, skirtingai nei anksčiau, poilsiautojai pamėgo stovyklavimą. Šią vasarą visos Kupiškio marių pakrančių rekreacinės zonos nusėtos palapinėmis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video