2024/09/23

Ugniagesiai patyrė šilumos smūgį

Praėjusį antradienį rajono ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad Skapiškyje, Pandėlio g. 9, dega J. M. individualus gyvenamasis namas.

Per gaisrą išdegė miegamasis kambarys, aprūko kitos patalpos bei nudegė apie 120 kv. m medinių namo stogo konstrukcijų. Likusios stogo konstrukcijos buvo nuardytos, kaminas nugriautas.

Pasak Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Algirdo Rudžio, spėjama, kad gaisras kilo dėl netvarkingos elektros instaliacijos. Taip pat šiek tiek pavėluotai buvo iškviesti ugniagesiai. Jiems pranešė ne namo savininkas, bet tolimesni kaimynai. Be to, visus liepsnos tramdymo darbus sunkino ir nežmoniška kaitra, kuri gaisravietėje buvo dar aukštesnė. Su spec. apranga dirbusiems ugniagesiams gelbėtojams net teko kviesti greitąją medicinos pagalbą. Du Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ir vienas Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesys patyrė šilumos smūgį. Visi trys vyrai, suteikus pirmąją medicinos pagalbą, buvo nuvežti į Kupiškio ligoninę.

Pasak A. Rudžio, per jo darbo praktiką Kupiškyje – tai pirmas toks atvejis, kai ugniagesiams dėl karščio prireikė medikų pagalbos.

Tą pačią dieną Nociūnų kaime buvo gesinama liepsnojanti žolė. Išdegė 5 a pievos ir apdegė kelio ženklas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video