2024/09/23

Gaus mero apdovanojimo ženklus

Žalgirio mūšio 600-ųjų ir Kupiškio vardo paminėjimo 530-ųjų metinių proga šiandien rajono meras Jonas Jarutis apdovanojimo ženklus už nuopelnus profesinėje ir visuomeninėje veikloje įteiks penkiems kupiškėnams. Tai ūkininkui Laimučiui Baltrūnui, gydytojoms Zinai Beleckienei ir Nijolei Teresei Zulonienei bei visuomenininkėms Aldonai Janilionienei ir Palmyrai Penkauskienei.

„Kupiškėnų mintys“ pakalbino apdovanotuosius.

Aldona JANILIONIENĖ,

Salamiesčio bendruomenės narė, pedagogė, visuomenininkė:

Toks apdovanojimas man buvo labai netikėtas. Atrodo, eilinis žmogus esu – tai už kokius nuopelnus čia mane taip nori pagerbti. Gal vietiniai žmonės parekomendavo.

Šiuo metu daugiausia dalyvauju bendruomenės veikloje. Džiaugiuosi, kad su kolegomis sutvarkėme savo nuomojamas patalpas buvusio Salamiesčio vaikų darželio pastate. Čia dabar žmonės gali šarvoti artimuosius, švęsti jubiliejus, organizuoti renginius, sporto varžybas. Lengva nebuvo – teko išmokti projektus rašyti.

Ir nors man jau – 75-eri, kol sveikatos turėsiu, rūpinsiuosi savo kraštu. Vis dar dažnai užsuku į mokyklą, lankau čia vykstančius renginius. Juk čia mokytojavau 46 metus. Mano akyse mokykla buvo pastatyta. Todėl ir šiandien nebijau nueiti į ją ir pabarti negerai besielgiančių mokinių.

Dėl tokio mano būdo kai kurie žmonės nemėgsta manęs. Aš niekad nelaukiu, kol manęs paprašys pagalbos. Jei tik sužinau apie problemą, tai pati ateinu. Nebijau pajudinti ir socialinių darbuotojų, ir valdžios atstovų. Tokia jau esu – negaliu abejingai praeiti pro negeroves.

Zina BELECKIENĖ,

Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro odontologė:

Tai pirmas toks svarbus ir galbūt jau paskutinis apdovanojimas man. Nežinau, ar jo nusipelniau – atrodo, dirbu kaip ir visi. Tik gal jau ilgai užtruko mano karjera – odontologės praktika – 45 metai. Bet niekada nesigailėjau pasirinkusi šią profesiją. Jei kas duotų antrą gyvenimą, tai rinkčiausi tą patį kelią. Mėgstu savo darbą.

O kaip kitiems atrodo, nežinau. Visiems įtikti, manau, ir neįmanoma. Klaidų pasitaiko kaip ir kiekviename darbe. Bet padėkos žodžių iš pacientų tenka išgirsti, ypač per medikų dieną.

Dažnai mane prisimena skapiškėnai, kuriems tarnauju jau ilgą laiką. Kupiškyje darbuojuosi ketvirtus metus. Nors jau esu pensinio amžiaus, darbo palikti nesinori – liūdna namuose sėdėti.

Už ilgametį darbą padėką man skyrė ir sveikatos apsaugos ministras. Į mero apdovanojimų iškilmes labai norėčiau nueiti.

Apie kitus apdovanotuosius skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video