2024/06/29

Ilgai laukti renovacijos darbai bando Subačiaus gimnazijos kantrybę

Kiekviena mokykla ar didesnė bendruomenė nori gyventi gražiau. Ne išimtis ir Subačiaus gimnazija. Nežinia tik, kodėl šiai ugdymo įstaigai, kad tai išsipildytų, tenka apsišarvuoti kantrybe, o atsinaujinimo džiaugsmą aptemdo laukimo kartėlis. Kažkodėl niekaip nesibaigia nelemtų sutapimų virtinė.

Nesibaigiantis laukimas

Dar 2008 metais rugsėjo 1-ąją buvo iškilmingai pranešta, kad labai greitai kaimuose gyvenančius gimnazistus į mokyklą vežios naujas mokyklinis autobusiukas. Tas „greitai“ užsitęsė daugiau kaip du mėnesius, o iki tol vaikai buvo vežiojami laikinai gautu autobusu. Oficiali priežastis – buvo laukiama, kol jis atkeliaus paruoštas iš užsienio.

Kalbos apie renovaciją taip pat jau seniai sklandė – jos laukė mokiniai, jų tėvai bei patys mokytojai. Prieš porą metų, rugsėjo 1-ąją, rajono meras Jonas Jarutis iškilmingai visiems susirinkusiems pranešė, kad greitai bus atnaujinamas gimnazijos pastatas.

Tada šią žinią mokiniai pasitiko džiaugsmingais šūksniais ir plojimais. Laikas bėgo, o gimnazija ir pernai naujuosius mokslo metus pasitiko tokia, kokia buvo prieš daugelį metų. Ši šalta žiema buvo didelis išbandymas mokiniams, nes per kūno kultūros pamokas sportuodavo sporto salėje, kurioje temperatūra geriausiu atveju siekė 8 laipsnius šilumos. Ne ką šilčiau buvo ir kai kuriose klasėse, nes seni mediniai langai nesugebėjo sulaikyti šalčio, nors ir labai buvo prižiūrimi.

Baigiantis žiemai buvo sulaukta gerų žinių, kad pagaliau greitai bus pradėti darbai, nes konkursą laimėjusios UAB „Baltic Construction Development Group“ darbuotojai atvyko į gimnaziją matuoti langų. Šį kartą džiaugsmas nebebuvo toks didelis, nes gimnazijos bendruomenei po tiek laukimo metų vėl kilo abejonių, ar pagaliau darbai pajudės.

Visai neseniai Subačiaus gimnazijoje vykusioje bendruomenės dienos šventėje pavargę nuo laukimo mokiniai gimnazijos direktorei Janinai Ivanovienei įteikė svogūno nominaciją už netesėtus pažadus dėl gimnazijos atnaujinimo. „Kol kas nieko paguodžiančio negaliu visiems pasakyti, – pasigirdo netikrumo gaidelė direktorės žodžiuose dėl renovacijos. – Mes norėjome, kad gimnazijoje būtų pakeisti seni langai gerais ir kokybiškais, bet nežinia kaip bus“. Šio renginio metu buvo išreikštos abejonės, ar tik nereikės iš naujo skelbti konkurso, jeigu jį laimėjusi bendrovė atsisakys gimnazijos renovacijos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video