2024/09/28

Bendruomenės diena Subačiuje

Subačiaus gimnazijoje, kaip ir kasmet, pavasarį į krūvą rinkosi Subačiaus seniūnijos bendruomenės. Jau dešimtą kartą Subačiuje, Subačiaus miestelyje, Valakuose, Lukonyse gyvenantys žmonės šventė Bendruomenės dieną.

Šiemetinio renginio Subačiaus gimnazijoje akcentas buvo pavasario šventės. Taip, pasak gimnazijos direktorės Janinos Ivanovienės, bandoma atkreipti savo ugdytinių dėmesį į etnokultūros puoselėjimą.

Šiuo tikslu mokyklos mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai parengė žiūrovams trumpas programėles, kaip įdomiai galima švęsti Velykas, Atvelykį, Žemės ir Šv. Florijono dieną, Jurgines, Šeštines ir kitas tradicines lietuvių šventes. O kad žiūrovų pilvai negurgsėtų, kiekvienos bendruomenės atstovai atsinešė ypatingų vaišių.

„Į tradicinį renginį kiekvienais metais stengiamės sukviesti kuo daugiau mokinių tėvelių iš savo ir aplinkinių gyvenviečių bendruomenių. Galiu pasidžiaugti, kad šventėse dalyvauti niekada neatsisako Subačiaus miestelio, Valakų, Lukonių žmonės. Be jų, visada kviečiame ir Miliūnų, Jasvilonių, bei Tiltagalių bendruomenes“, – kalbėjo gimnazijos vadovė J. Ivanovienė.

Anot pašnekovės, mokykla stengiasi kuo aktyviau bendrauti su aplinkinių gyvenviečių gyventojais – dalyvauja bendruomenių susirinkimuose, rengia išvažiuojamuosius tėvų susirinkumus.

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video