2024/07/01

Ne prekeivio žvilgsniu

Pasak laiško redakcijai autoriaus V. Petrulio, Kupiškis yra jo gimtasis miestas, todėl jame palyginti dažnai apsilankąs. Patinka jam, apskrities centro gyventojui, jog tinkamos vietos buvo parinktos prekybos centrams. Vien dėl to labai pagražėjo ir rajono centro pakraštys, susisiekiantis su Aukštupėnų gyvenviete. Tačiau naujieji statiniai paprastai dar labiau sugniuždo nuo seniau čia esančiuosius.

Išeivio nuomone, tame mikrorajone esančios ūkininkų turgavietės šeimininkas turėtų pasistengti, kad jo prižiūrima teritorija irgi būtų dažniau atnaujinama. Pastaruoju metu bendrą vaizdą gadina nedažyta tvora, aptriušę prekybos paviljonai, prie kiosko sulamdytas kavinės stendas, bet kur priklijuoti skelbimai, pasigendąs stovų dviračiams.

Kraštietis įsijaučia ir į prekiautojų situaciją – per ankštos nuomojamos vietos, ypač skirtosios prekiauti daržovių ir gėlių daigais. Manąs, jog žmonėms reikėtų informacijos ir apie tai, kam priklauso Lauko gatvės turgavietė.

Į pastarąją panevėžiečio V. Petrulio užuominą pirmiausia ir atsakome: ji priklauso N. Naglienės firmai NAGLINTA. Laiško autoriaus priekaištus komentavo korespondentei pastarojo turgaus administratorius Viktoras Naglys.

Apie tai, kiek įstengtų atnaujinti, pagražinti turgavietę, pašnekovo galva, šiuo metu būtų per drąsu kalbėti. Juk tokiems darbams reikėtų daugybės kilogramų dažų. Argi jau galime pamiršti, jog visi verslininkai yra užklupti sunkmečio. Beveik pusė turgavietės teritorijos tebėra neišnuomota. Ypač sumažėjo prekeivių dėvėtais darbužiais. Kodėl taip atsitiko, V. Naglys patarė sužinoti iš pačių verslininkų. Netoliese buvusi ponia Violeta apibūdino savo ir tokiu pat darbu duoną pelnančių žmonių situaciją. „Vien privalomų mokesčių mums per mėnesį susidaro kone keturi šimtai litų. Pridėkim tūkstančio kilometrų kelionės išlaidas, autoservise paliekamas šimtines. Daugelis jau tiek nebeuždirbam, kiek reikia visur sumokėti. Todėl ne tik Kupiškio, bet ir kitose turgavietėse prekeivių grūsties nebėra“, – tvirtino moteris.

Toliau kalbėdamas apie savuosius rūpesčius V. Naglys sakė, jog turgavietės statiniai, jo akimis, dar ne tokios apgailėtinos išvaizdos, jog turėtų keisti savo investicijų planus. Pastaruoju metu yra užsiėmęs turgavietės mūrinio pastato patalpų įrengimu, nes jau daug metų jos yra nenaudojamos. Skelbimų lentos jam nereikia ir jos neplanavo įrengti. Tai kaimo ir miesto gyventojai įprato šalia vartų ant turgavietės tvoros kabinėti raštelius apie įvairius pardavimus ar pirkimus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video