2024/07/01

Dėl prasto vaizdo kaltas palydovas ir kaljanas

Nemalonumai mums nutinka tada, kai mažiausiai jų tikimės. Dažniausiai būna taip, kad sumuštinis nuo stalo nukrenta sviestu į grindis, o šaltas vanduo dingsta, kai šampūnu ištrinkta galva. Nemažai neigiamų emocijų sukelia ir staiga dingęs vaizdas televizoriaus ekrane, kai žiūrime įdomią televizijos laidą.

Iš skaitytojų skambučių bei žinučių supratome, kad ne vienas kupiškėnas keiksnoja ir kabelinės televizijos paslaugas teikiančią UAB „Funaris“.

Gedimų priežastys – įvairios

Pasak UAB „Funaris“ direktoriaus Sauliaus Širvaičio, visai neseniai buvę gedimai yra nemalonūs ne tik klientams, bet ir jiems patiems. Buvo pradėjęs strigti signalo perdavimas iš „Sirijaus“ palydovo. Apie 60 procentų kanalų yra transliuojami būtent per šį palydovą, todėl daugumos pamėgtų laidų klientai negalėjo žiūrėti. Kad kuo greičiau būtų atstatytas ryšys, pirkta nauja aparatūra, atskiri perdavimo mazgai, kol galų gale buvo prieita prie išvados, kad reikėjo keisti signalo priėmimo galvutę. Ne visada galima staigiai imtis veiksmų, kai pradeda strigti kanalai: „Gedimų priežastys nenuspėjamos. Dažnai nutinka taip, kad vaizdas kelias sekundes dingęs vėl atsiranda, o nustatyti priežastį, kodėl taip yra, labai sunku, nes technikos prietaisai jokio gedimo nerodo. Pernai rudenį taip buvo nutikę Vytauto gatvės 55 ir 57 namo kabelinės televizijos naudotojams. Priežastis – nusilankstęs magistralinis kabelis. Kol šis gedimas buvo surastas, turėjo praeiti nemažai laiko. Tada tvarkėme ir per nedarbo dienas“.

Direktorius teigė, kad klientai darbo dienomis visada gali jiems paskambinti ir pranešti apie gedimus. Visgi labai dažnai būna taip, kad pakėlus ragelį pasigirsta tik keiksmų tirados. Kartą buvo toks nutikimas Purėno gatvėje, kai net keliems namams staiga sutriko televizijos transliacija. Pasipylė skambučių kruša. Patikrinus paaiškėjo, kad ten jokio gedimo nebuvo – paprasčiausiai jaunuoliai ištraukė stiprintuvo kištuką ir susėdę ramiausiai sau traukė kaljano dūmą.

„Aparatūra taip pat nėra amžina, – sakė pašnekovas. – Ateina laikas ir ji susidėvi, o kada tai įvyks niekas negali iš anksto numatyti“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video