2024/09/23

Apsnigtos rajono gatvės paralyžiavo eismą

Gamta, rodos, visiškai nepaiso mūsų valdžios užsispyrimo taupyti. Sniego taip drėbtelėjo, kad gatvių valymas tapo didžiausias galvos skausmas tiek vairuotojams, tiek į skolas klimpstantiems kelininkams. Pastariesiems šiomis dienomis tenka atremti tikrą skundų cunamį. O „Kupiškio autobusų parko“ vairuotojai dėl eismo sąlygų grasina iš viso nutraukti savo darbą.

Autobusai gali nebevažiuoti

„Kol kas dar važiuojame. Tačiau autobusų vairuotojai dėl eismo sąlygų net po pusvalandį vėluoja į numatytas stoteles. Šiomis dienomis sunkumų turėjome Skapiškio seniūnijoje – slidžiais miško keliais autobusas vos į griovį neįslydo ir vėlavo paimti keleivių. Įstrigome Žadeikiuose, Čiovydžiuose. Užsukę paimti Stirniškių mokinių nebesugebėjome įveikti įkalnės – prireikė vežtis smėlio. Žodžiu, sunku mums tokiomis sąlygomis organizuoti savo darbą“, – apie eismo sąlygas rajono keliuose ketvirtadienį kalbėjo „Kupiškio autobusų parko“ direktorius Virgilijus Braknys.

Itin sudėtingos sąlygos, pasak pašnekovo, seniūnijų priežiūrai paliktuose keliuose. Seniūnai, anot jo, teisinasi neturį lėšų ir specialios technikos keliams valyti.

Ypač sunkiai įveikiami Subačiaus ir Subačiaus miestelio keliai. Juose autobusai ne tik nebepajėgia vietoje sustoti, bet ir sunkiai prasilenkia su priešpriešiais atvažiuojančiais automobiliais.

Sunkiai autobusų vairuotojams teko įveikinėti ir miesto gatves. Ypač pavojinga situacija buvo susidariusi Vytauto gatvėje, kur pro pusnyse stovinčius automobilius autobusai vos galėjo pravažiuoti. Šios gatvės stotelės pasiekti negalėję vairuotojai savo keleivius išlaipino tiesiog gatvėje.

„Kalbėjomės su kelininkais ir mums buvo pažadėta pasirūpinti, kad išvažiuoti būtų galima be problemų. Bet jei ir toliau bus tokios eismo sąlygos, gali tekti stabdyti autobusų važinėjimą“, – nuogąstavo V. Braknys.

Iki asfalto nevalys

Tačiau jau vakar Kupiškio kelininkai sutelkė didžiules pajėgas ir nuvalė Vytauto gatvės pakelėse bei automobilių stovėjimo vietose susikaupusias sniego krūvas. Kelius valančios mašinos kursavo ir rajono pagrindiniuose keliuose.

„Kiek įmanoma, valome kelius. Kai nesninga ir pabarstome. Bet tikėtis, kad bus iki asfalto nugremžti apsnigti keliai, nereikėtų – dėl lėšų stygiaus to nedarysime. Dabar keliai su provėžomis taip ir liks. Pagal mūsų darbo taisykles taip yra leidžiama – sakė Kupiškio kelių tarnybos viršininkas Ovidijus Zibavičius.

Netikėtai atslinkę žiemos šalčiai, pasak vadovo, visiškai nepaiso šalį apėmusios ekonominės krizės. Tarnyba, anot jo, skęsta skolose, kurias atidirbti teks ir vasarą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video