2024/09/23

Į pirmąjį egzaminą vieni ryžtingai, kiti – su viltimi

Vakar iš ryto Lietuvoje daugiau kaip 44 tūkstančiai abiturientų laikė privalomą lietuvių (gimtosios) kalbos egzaminą. Šiame gausiame būryje buvo ir mūsų rajono abiturientai, iš kurių 165 pasirinko valstybinį, o 169 – mokyklinį egzaminą.

Lietuvių (gimtosios) kalbos egzaminas susidėjo iš dviejų dalių – tris valandas truko teksto rašymo užduotis ir po pusvalandžio pertraukos kandidatai turėjo atlikti kitą užduotį – teksto suvokimo.

Ankstyvą rytą pakalbinti abiturientai neslėpė jaudulio prieš egzaminą, tačiau vieni buvo įsitikinę, kad pasirengė tiek, kiek galėjo, o kiti tikėjosi, jog galbūt ir atsitiktinumas padės įveikti pirmąjį barjerą – bus nesunkus tekstas, ar netyčia tikrintojai kokios klaidos nepastebės.

Kęstutis Žiurlys iš Kupiškio Pagalbos mokiniui, mokytojui ir mokyklai centro suaugusiųjų mokymo skyriaus sakė, kad tikisi gerai išlaikyti egzaminą, nes jo planuose – studijos kolegijoje.

Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos abiturientė Ieva Rasimavičiūtė teigė, kad jau tvirtai apsisprendusi kur studijuos, tačiau labai daug lems ir egzaminų rezultatai, todėl neramu, kaip seksis. Tos pačios gimnazijos abiturientės Miglė Bliekaitė ir Agnė Stašytė sakė, kad dėl studijų dar nėra galutinai apsisprendusios – viskas priklausys nuo egzaminų rezultatų. „Mums sunkiausia egzamino dalis – teksto suvokimas“, – tvirtino kalbintos abiturientės.

Šįmet Nacionalinis egzaminų centras (NEC) lietuvių kalbos egzamino vertinimą organizuoja dviem lygmenimis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video