2024/09/22

Ar tapsime greičio ribojimo kalnelių miestu?

Vasario 7-ąją posėdžiavusiai rajono kelių eismo saugumo komisijai labiausiai rūpėjo darželinukų ir mokinių saugumas miesto gatvėse.

Buvo pritarta Virginijos Kubilienės įmonės prašymui nubrėžti geltoną liniją šalia parduotuvės, Gedimino g. 63, kur praplatintas kelias, kad atgabenamų prekių krova būtų saugi. Čia nuolat statomi automobiliai tam labai trukdo. Anksčiau rajono Tarybos patvirtintoje schemoje šiai parduotuvei yra numatytas prekių iškrovimo aikštelės įvažiavimas iš P. Mažylio g. pusės. Posėdyje dalyvavusi V. Kubilienės paaiškino, kad to keliuko nepavyksta įrengti dėl jau porą metų užsitęsusių žemės įteisinimo reikalų. Su visais keturiais jos bendrasavininkiais nesiseka susitarti. Verslininkė sakė, kad pasikeitus aplinkybėms, jei jos verslas ateityje bus perspektyvus, ji neatsisakanti įrengti įvažiavimo į prekių iškrovimo aikštelę iš kitos pusės, kaip ir buvo numatyta.

Komisija taip pat pritarė kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ pastatymui ties K. Šimonio g. Nr.1 ir Nr. 3 namais. Pagerinti šioje vietoje eismo sąlygas prašė čia gyvenantys žmonės.

Svarstant gyventojų, vaikų lopšelio-darželio „Obelėlė“, Kultūros ir švietimo skyriaus prašymą dėl greičio ribojimo kalnelių įrengimo pėsčiųjų perėjose prie ugdymo įstaigų, buvo diskutuota ir apie tai, kokios tos priemonės turėtų būti. Komisijos pirmininkas rajono mero pavaduotojas Aidas Mikėnas pasiūlė šiuo metu tik apsispręsti, kur reikėtų riboti greitį. Ar tose vietose įrengti kalnelius, tam tikrą žymėjimą, ar pašiurkštinti kelio dangą, turėtų lemti tų darbų atlikimo kaina. Atliekami jie bus etapais.

Greitį riboti pasiūlyta Vilniaus ir Vytauto gatvėse ties gimnazija, Krantinės gatvėje ties Kupos pradine mokykla ir ties tiltu į turgų, Kraštiečių mikrorajone prie pėsčiųjų tako palei polikliniką ir ties K. Šimonio g. naujosios MAXIMOS link, prie „Obelėlės“ ir bažnyčios.

Visi komisijos sprendimai taps realybe tik tuomet, kai jiems pritars rajono Taryba.

Posėdyje buvo patvirtintas rajono kelių eismo saugumo komisijos šių metų veiklos planas.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video