2024/09/08

Jei orai bus palankūs, Vidmantas Urbonas plauks jau pirmadienį

“Kupiškėnų minčių„ redakcijos žiniomis, Vidmantas Urbonas, kuriam jau nebesinori būti spaudos dėmesio centre, be jokios reklamos rytoj žada išvykti į Gotlando salą, iš kur pradės naują plaukimą per Baltiją. Jei nesutrukdys orai, jis tikisi pasiekti Latvijos Paviluostos uostą per dvi paras.

Ketvirtadienį buvo gauta meteorologų informacija, kad pirmadienį ir antradienį oro sąlygos gali būti palankios plaukti per Baltiją. Trečiadienį, pasak meteorologų, vėl gali pradėti pūsti vakarų vėjas. Tada jūra pasišiauš ir bus sunku ne tik plaukikui, bet ir jį lydėsiančiai jachtai.

V. Urbonas tikisi 145 kilometrus nuo Gotlando salos iki Paviluostos Latvijoje nuplaukti per dvi paras. Dalį šios atkarpos plaukikas jau yra įveikęs praėjusiame plaukime. Visgi Vidmantas nutarė plaukti nuo pat Gotlando iki Latvijos pakrantės.

Pirmojo plaukimo metu nepalankiomis oro sąlygomis V. Urbonas jau nuplaukė 115 kilometrų. Jei dabar jis įveiks 145 kilometrus, bus Baltiją perplaukęs daugiau nei vieną kartą.

Šį kartą V. Urbono palaikymo komandoje bus kur kas mažiau žmonių. Plauks tie, kuriems Baltijos bangavimas nėra pati baisiausia blogybė.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video