2024/09/08

Bus ne tik nauja virtuvės įranga

Iki naujųjų mokslo metų pradžios dar trys savaitės. Laiko įvairiems smulkiems remonto darbeliams mokyklose yra pakankamai. Šįkart pasidomėjome, kaip atsinaujina Kupiškio Povilo Matulionio vidurinė mokykla.

Pasak mokyklos direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams Dariaus Barono, šiuo metu tebevyksta kapitalinis mokyklos valgyklos remontas. Čia bus įrengta nauja vedinimo, nuotėkų šalinimo sistema, renovuota elektros instaliacija, atnaujintos virtuvės, plovyklos, sandėliavimo patalpos, perdažyta visa valgykla. Darbus atlieka V. Mažeikio įmonė. Iki rugpjūčio 20 d. turėtų būti atvežta iš vienos Kauno firmos naujoji virtuvės įranga.

Konvekcinėms kepimo krosnims ir kitai šiuolaikinei įrangai, kuri leis su mažesnėmis sąnaudomis pagaminti sveiką maistą, rajono rotariečiai ir jų kolegos iš užsienio skyrė apie 150 tūkst. litų. Dar 20 tūkst. litų virtuvės darbastaliams pridėjo Savivaldybė iš savo biudžeto. Pašnekovas sakė, kad šią įrangą pristačiusi firma ir apmokys mokyklos valgyklos darbuotojus ja naudotis.

Mokykloje šiuo metu jau baigiama įrengti priešgaisrinė ir apsauginė signalizacija. Anot D. Barono, šiuos darbus buvo būtina atlikti, nes senoji priešgaisrinė signalizacija jau buvo atitarnavusi ir dėl jos būklės vis sulaukdavę priekaištų iš rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorių. Šešiuose kabinetuose pakeistos grindys. Tai atsiėjo 4 tūkst. litų. Šie darbai finansuoti mokyklos ir Savivaldybės biudžeto lėšomis.

D. Baronas sakė, jog statybininkai jiems yra pažadėję visus darbus spėti atlikti iki naujųjų mokslo metų pradžios.

Pašnekovas priminė, jog iš mokyklų atnaujinimo programos Vyriausybė jų mokyklai 2006 m. yra skyrusi 3,6 mln. litų, kuriuos reikia įsisavinti iki 2009 m. Pernai iš tos sumos skirta 800 tūkst. litų. Buvo atnaujinti pradinių klasių korpuso ir pirmojo aukšto tualetai, įrengtas tualetas žmonėms, turintiems negalią, keičiami langai. Dalis pinigų skirta techniniam projektui apmokėti.

Šiemet iš tos programos lėšų gauta 500 tūkst. litų. Papildomai paskelbtas konkursas darbams atlikti. Direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams apgailestavo, kad tie milijonai skiriami mažomis dalimis. Kasmet brangstantys statybos darbai tirpdo, rodos, tokią įspūdingą pirminę sumą. Jų mokyklai dar reikia perdengti ir apšiltinti stogą, apšiltinti fasadą, įrengti nuogrindas ir liftą neįgaliesiems. Šie darbai bus atliekami kitu laiku ir nėra siejami su mokyklos parengimu naujiesiems mokslo metams.

D. Baronas pasidžiaugė, kad iš Kūno kultūros ir sporto departamento gautas raštas, jog šiemet bus patenkintas mokyklos ir rajono kūno kultūros ir sporto centro prašymas dėl dirbtinės dangos sporto aikštelės įrengimo. Jai vieta jau numatyta asfaltuotoje krepšinio aikštelėje šalia mokyklos stadiono. Ši aikštelė bus įrengta departamento lėšomis (reikės 70-80 tūkst. litų). Ją remia ir šalies futbolo federacija. Patiems tereikės įrengti apšvietimą. Panašią aikštelę jau turi rokiškėnai. Šiemet turės ne tik kupiškėnai, bet ir zarasiškiai.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video