2024/06/30

Puponiečiai vaišinosi cepelinais

Nors jau pats lapkričio vidurys, žiema į mūsų kraštus nesirengia atkeliauti. Šiltas ruduo – pats tinkamiausias metas po darbų atsigręžti į derliaus nuėmimo sezoną. Todėl neatsitiktinai Puponių k. bendruomenė praėjusį šeštadienį surengė smagią „Rudens palydų šventę“.

Kaimo gyventojus ir svečius prie buvusios mokyklos durų pasitiko jau penktus metus gyvuojančios bendruomenės pirmininkė Edita Kriaučiūnienė. Susirinkusiesiems ji pasidžiaugė, jog baigiamas parengti projektas šio erdvaus pastato rekonstrukcijai, kuri kainuotų apie 300 tūkst. litų. Nors kitos patalpos, tarp jų ir naujasis muziejus, buvo gana vėsios, tačiau tądien į salę sugužėjusius šventės dalyvius šildė kūrenama krosnis. E. Kriaučiūnienė visiems priminė, kad šio bendruomenės pastato durys visada atviros bet kokia proga norintiems susirinkti kaimo žmonėms. „Mintims“ ji džiaugėsi, jog bendruomenės suėjimai labai suartino puponiečius.

Rudens palydų šventė sutelkė nemažai kaimo gyventojų, tad pradėta nuo ūkiškų klausimų. Salamiestėnų kooperatyvo „Pieno puta“ siūlymu, nuo lapkričio 16 d. į Puponis atvyks pieno surinkėjai, keliose kaimo vietose paimsiantys gyventojų pieną. Už jo litrą bus mokama 56 ct, dvigubai daugiau, nei kaimyninių rajonų pieno perdirbimo įmonėse. Kaimiečiai šią žinią sutiko džiugiai, nes iki šiol dauguma pieną vežė į Byčių supirkimo punktą arba naudojo savo reikmėms.

Šventę papuošė mažųjų kaimo gyventojų kūrybos darbeliai. Sveikinimo žodžius tarė šventės svečiai.

Rudenišką puokštę ir juodpėniškių linkėjimus perdavė naujai susikūrusios kaimo bendruomenės vadovė Aušra Mykolaitienė. Alizavos bendruomenės pirmininkas Bronius Kaminskas iš dovanų kibiro traukė nuotaikingas dovanėles, o taip pat padovanojo plastmasinį kibirą, linkėdamas, kad išsispręstų visi žemdirbių rūpesčiai. Puponiečiams Seimo nario Vytauto Galvono linkėjimus perdavė jo padėjėja Danutė Petrušauskienė, tikinusi, kad išsakytos paprastų kaimo žmonių problemos gali nulemti net įstatymų pataisas.

Šventė įsisiūbavo nuo noriūniečių kapelos „Iki ryto“ dainų. Šoko vaikai, vėliau įsidrąsino vyresniųjų poros. Salė kvatojosi stebėdama žmonių su negalia draugijos parengtą nuotaikingą spektaklį. Audringų plojimų susilaukė broliai dainininkai iš Alizavos Valentinas ir Algimantas Kaminskai.

Šventei įpusėjus, visi susirinkusieji buvo pavaišinti karštais cepelinais. Ūkininkai Danutė ir Mindaugas Baltušiai nuskuto net du maišus bulvių. Prie tradicinio lietuvių patiekalo triūsė E. Kriaučiūnienė su giminaičiais bei talkininkais. Puponiečiai ir svečiai skanavo gausaus suneštinio stalo vaišes. Bendruomenės šventei lėšų skyrė ir rajono Savivaldybė.

Bendruomenės pirmininkė neabejojo, kad ir šiųmetinė senųjų metų palydėtuvių šventė bus ne mažiau smagi.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video