2024/06/26

Ant marių ledo varžėsi trisdešimt žvejų

Praėjusį šeštadienį nuo ankstaus ryto prie Kupiškio marių traukė būreliai žvejų. Tądien vyko poledinės žūklės asmeninės varžybos, kurias organizavo Medžiotojų ir žvejų draugijos (MŽD) Kupiškio skyrius.

Kaip teigė draugijos pirmininkas Albinas Vaižmužis, žūklautojai susirungia keliskart per metus. Pernai žiemą vyko komandinės varžybos. Šiemet nutarta rungtis individualiai.

Nepaisant žvarbaus rytmečio, ant marių ledo susirinko 7 jauniai ir 23 suaugę žvejai iš Kupiškio, Noriūnų, Subačiaus. Šiame būryje buvo dvi moterys. Poledinės žūklės varžybų nugalėtojams organizatoriai parengė vertingus prizus: palapines, miegmaišius, žvejybos reikmenis.

Devintą valandą paskelbus startą, žvejai pasklido ant 40 cm storio ledo, rinkosi palankias žvejybai vietas, gręžė eketes. Pasak organizatorių, kovo 12-16 d. turėtų būti sėkmingos žūklei.

Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos žvejų būrelio “Nasrai„ (vadovas Darius Baronas) įsitaisė prie nendrių netoli kranto. Nuo šešerių metų į rankas paėmęs meškerę, šio pomėgio jis neapleido iki šiol. Nors pašnekovas sakė reikšmingų laimėjimų varžybose nepasiekęs, svarbiausia – dalyvauti. Tiesa, per porą varžybų valandų D. Barono laimikis tebuvo vos keli nedideli ešeriai. Nors žvejai mėgsta papokštauti, Darius nemano, kad kas nors žuvies būtų prisigaudęs iš anksto.

Jauniausioji varžybų dalyvė vienuolikmetė tos pačios mokyklos moksleivė Viktorija Kriukaitė drauge su tėčiu Aurelijumi žvejoja jau ne pirmą kartą. Pernai jai atiteko puiki meškerė ne vien už tai, kad ji jauniausia, bet ir už neblogą laimikį. Net ketveriomis kelnėmis mūvėjusi mergaitė tikino, kad žiemos speigas jai nebaisus.

Po keturių valandų žvejai paliko išgręžtas eketes ir, nešini ne pačiu didžiausiu laimikiu, rinkosi ant kranto. Čia buvo apdovanoti trys prizininkai. Daugiausia žuvies (4 kg ir 400 g) iš po ledo ištraukė kupiškėnas Žydrūnas Bukinas, antrąją vietą užėmė Aivaras Martinka iš Noriūnų, o trečias liko to pačios gyvenvietės atstovas, vienas aktyviausių MŽD valdybos narių Valdas Šimkus. Žvejybos amunicija apdovanoti visi jaunieji žvejai bei Irena Majauskienė.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video