2024/09/28

Šiltas juokas kovoje su depresija

Kaip jau rašė “Mintys„, praėjusį šeštadienį Subačiuje įvyko humoro šventė “Subatjuokis 2003„. Tai jau ketvirtasis ruduo, kai į Subačių traukia žiūrovai iš visos Lietuvos, kai patys žiūrovai tampa ir šventės herojais, ir dalyviais.
Nepakartojami Violetos Mičiulienės rengiami kolektyvai: moksleivių “Kaukė„ ir suaugusiųjų “Rakauckai„ iš kitų išsiskiria sugebėjimu kalbėti be žodžių ir tik keletu frazių perteikti personažų charakterį, pačio veikalo turinį. Anot vaidinančios “Rakauckų„ spektaklyje Genutės Vaičikauskienės, režisierė vaidmenį pritaiko žmogui pagal charakterį, net išvaizdą. Štai išeina į sceną vienas iš personažų – Valentas (Dainius Damaševičius) – ir salė leipsta juokais, nedaug teksto reikia ir kitiems – taip pakilęs subatėnų aktorių profesionalumo lygis, kad scenoje jie ne vaidina, o tiesiog gyvena savo personažų gyvenimą.
Žiūrovus abu koncertus linksmino sportinių šokių grupė “Jėga„, vaidino garsios Lietuvos moterys: šeduviškė Izolina su grupė “Sprandžina„ ir Asta Baukutė. Pastarosios personažas, girtuoklėlė iš Panevėžio politechnikumo, iškaulijo dvidešimtinę pagirioms iš vicemero Jono Jaručio.
Dar “mintis skaitė ufonautas„ (Alvydas Juodviršis), integraciją į Europos Sąjungą demonstravo skapiškėnų “Kvailių kaimas„.

——-
Autorius: Nijolė Stulgienė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video