2024/06/26

Operatyvinių agentų vardus nusineš į kapus

Policijos, šv.Angelų sargų dienos proga pakalbinome buvusį ilgametį Kupiškio rajono milicijos viršininką Vytautą Semėną.
Nusikalstamumas tuo metu svyruodavo nuo 125 iki 120. Kaip ir šiais laikais, daugiausia būdavę vagysčių. Ilgapirščiai gvelbdavo iš butų, iš kolūkių, parduotuvių. Pasitaikydavo plėšimų, kūno sužalojimų. Buvo kelios žmogžudystės, bet visos jos per buitinius konfliktus.
Nusikaltimų kasmet būdavo atskleidžiama nuo 88 iki 95 proc. Pašnekovas pabrėžė, jog tai buvę gana realūs skaičiai. Skirtumas nuo šių dienų tik toks, jog anuomet žmonės nesikreipdavo į miliciją dėl smulkių vagysčių. Antai, jos sandėlyje nuolat po 20-30 dviračių, rastų numestų gatvėse, būdavo suguldyta. Beveik niekas neatsišaukdavo. Paliko kažkur girtas ir paliko.
– Jei įkaušęs pilietis naktį miesto gatvėje uždainuodavo ar garsiai pradėdavo reikšti savo nuomonę, o visa tai pasiekdavo rajono pirmojo partsekretoriaus S.Tamošiūno ausis, tai milicijos viršininkas garantuotai sulaukdavo ryte jo skambučio su priekaištais, kad blogai dirbama, – dalijosi prisiminimais pašnekovas.
Prisiminimų daugiau rasite perskaitę “Kupiškėnų minčių„ laikraštį.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video