2024/03/28

 

KAIP PADENGTI NENUMATYTAS IŠLAIDAS?

Žinia, jog reikia padengti netikėtas išlaidas, gali prislėgti kiekvieną iš mūsų. Nesvarbu, ar tai būsto remontas, brangus bilietas, neplanuotai įsigyta transporto priemonė ar sąskaita už medicinines paslaugas. Mes visi į tai reaguojame panašiai ir sukame galvą, iš ko apmokėti šias išlaidas, ypač kai neturime santaupų nenumatytiems atvejams.
Užuot pradėję blaškytis ir nerimauti giliai įkvėpkite ir apsvarstykite visas galimybes. Nes viskas nėra taip blogai, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Reikia sudaryti finansinį planą, kaip padengti neatidėliotinas išlaidas. Mes patarsime, ką daryti.

Kaip suplanuoti netikėtas išlaidas?

Užuot leidę netikėtoms išlaidoms užklupti jus netikėtai, pasiruoškite joms iš anksto. Tada viskas bus paprasčiau ir greičiau. Taip. Tai tikrai įmanoma!

Susikurkite fondą netikėtiems atvejams

Kas kartą, kai gaunate atlyginimą, atidėkite nedidelę dalį savo pajamų į šį fondą. Labai svarbu, kad susiformuotų įprotis ir tai darytumėte nuolat. Galima net nustatyti automatinį tam tikros sumos nurašymą nuo sąskaitos į taupomojo indėlio sąskaitą. Patariama tokiame fonde turėti sumą, su kuria galėtumėte pragyventi nuo 3 iki 6 mėnesių.

Neviršykite savo kredito kortelės likučio

Nenaudokite savo kredito kortelės, jei pirkinio vertė yra nedidelė. Ir tai nėra geras sprendimas, jei norite savo kredito kortelę panaudoti netikėtoms išlaidoms, nes palūkanų norma gali būti didelė.

Susiplanuokite mėnesio biudžetą

Toks planavimas pagelbės bet kokioje situacijoje. Jis apsaugos nuo nenumatytų išlaidų, nes iš anksto numatysite tam tikrą pinigų sumą finansinių problemų sprendimui.

Pagerinkite savo kredito reitingą

Rūpinkitės savo kredito istorija. Ją visada galite pasitikrinti CreditInfo svetainėje. Tokiu atveju galite lengviau gauti vartojimo paskolą, Kredito liniją su konkurencingomis palūkanų normomis, jei reikėtų gauti kreditą ar skubiai pasiskolinti pinigų. Visada būkite pasiruošę. Stenkitės laiku apmokėti ne tik mėnesio įmokas už kreditus, bet ir komunalinių paslaugų sąskaitas. Viskas yra svarbu ir gali turėti įtakos finansinei ateičiai.

Patarimai, kaip apmokėti netikėtas išlaidas

Planavimas, santaupų turėjimas yra labai gerai, bet ne visada yra įgyvendinama. Pripažinkime, jog ne visi gauname pakankamai pinigų, kad galėtume apmokėti visas išlaidas ir dar įdėti į taupyklę. Todėl verta žinoti apie kitas galimas alternatyvas.

Paprašykite mokėjimo plano

Priklausomai nuo netikėtų išlaidų kilmės, galima rasti originalių finansinių sprendimų. Kai kurie paslaugų teikėjai siūlo įvairias programas, pagal kurias galite išsimokėti dalimis per tam tikrą sutartą laikotarpį. Daugelis medicinos paslaugų, ryšio paslaugų tiekėjų siūlo mokėjimo planus, kad jų siūlomos paslaugos būtų prieinamos visiems. Laikantis susitarimo galima grąžinti skolą be papildomų palūkanų ar mokesčių.

Pasiimkite mokėjimo kortelę su Kredito linija

Jei turite gerą arba puikų reitingą, galite gauti kortelę su Kredito linija: mokėti palūkanas tik tuo atveju, jei panaudojate pinigus ir tik nuo panaudotos sumos. Tokie paslaugų tiekėjai kaip Creditea net siūlo išbandyti Kredito liniją 90 d. nemokamai. Tai reiškia, kad panaudojus pinigus juos galima grąžinti per 3 mėnesius be jokio pabrangimo ar kitų mokesčių. Tačiau atminkite, jog tai yra finansinis įsipareigojimas, ir sumaniai naudokite gautus pinigus.

Paimkite vartojimo paskolą

Dar vienas galimas sprendimas – kreiptis dėl paskolos suteikimo, ypač jei skubiai prireikė didesnės sumos. Prieš kreipdamasiesi pas kredito teikėją, galite įvertinti savo galimybes, pasinaudodami paskolos skaičiuokle. Taip iš karto matysite galimas palūkanų normas, mokėjimo terminą, didžiausią siūlomą sumą ir mėnesinės įmokos dydį. Kiekvienas kredito teikėjas siūlo skirtingas palūkanų normas ir suteikia paskolas skirtingu greičiu. Bankuose užtruksite ilgiau, o paskolos internetu yra suteikiamos greičiau. Atminkite, jog paskolos skaičiuoklėje rodomi duomenys yra preliminarūs, o galutinis pasiūlymas pateikiamas tik individualiai įvertinus kiekvieno asmens finansinę situaciją.

Gaukite pinigų kitais būdais

Jei mokėjimo planas yra neįmanomas ir nenorite imti paskolos netikėtų išlaidų padengimui, turėtumėte ieškoti kitų būdų, kaip gauti reikiamas lėšas. Štai keletas idėjų:

  •  Pertvarkykite savo asmeninį biudžetą, kad per trumpą laiką gautumėte daugiau disponuojamų lėšų.
  •  Parduokite daiktus, kurių nebereikia.
  •  Trumpam atsisakykite bet kokių papildomų paslaugų ir veiklos.
  •  Paieškokite laikino papildomo darbo, kad padidintumėtei savo pajamas.

Kaip pasiruošti netikėtoms išlaidoms

Negalite pasiruošti visiems nenumatytiems atvejams, tačiau galite sukaupti reikiamą piniginį fondą arba iš anksto žinoti, kur kreiptis dėl papildomų pinigų. Norėdami išvengti skolų, iš karto įvertinkite savo galimybes ir kreipkitės dėl paskolos, Kredito linijos arba pasirinkite kitą galimą sprendimą. Svarbu nedelsti.

Straipsnį parengė Creditea

Užs. Nr.714

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video