2024/04/19

 

DĖL SUSPROGDINTOS KACHOVKOS HIDROELEKTRINĖS UŽTVANKOS BUS EVAKUOTI 16 TŪKST. ŽMONIŲ

Pixabay nuotrauka

Antradienio naktį Rusijos ginkluotosios pajėgos susprogdino Ukrainos Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, kuri pažeista kritiškai ir nebegali sulaikyti vandens srauto. Kaip numato Ukrainos Raudonasis Kryžius (URK), dėl susprogdintos užtvankos, esančios okupuotoje Chersono srities dalyje, turėtų būti evakuota 16 tūkst. žmonių.

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) pradeda rinkti aukas, skirtas nukentėjusiems nuo susprogdintos hidroelektrinės užtvankos ir milžiniškų potvynių: humanitarinės pagalbos teikimui, evakuacijai, kitiems būtiniausiems poreikiams, teigiama LRK pranešime žiniasklaidai.

Vanduo dėl susprogdintos hidroelektrinės plūsta labai sparčiai, todėl žmonės bus evakuojami iš Chersono, Mykolajivo ir Odesos gyvenviečių.

„Potvyniai didžiuliai, situacija rimta. Dalis aplinkinių gyvenviečių neturi vandens ir elektros, valstybinės pagalbos tarnybos kartu su Ukrainos Raudonojo Kryžiaus darbuotojais ir savanoriais dirba vietoje, evakuoja nukentėjusius gyventojus. Kol kas didžiausias nustatytas trūkumas – geriamojo vandens, skubame teikti humanitarinę pagalbą nukentėjusiems“, – pasakoja Ukrainos Raudonojo Kryžiaus atstovė Irina Boicheva.

Lietuvos Raudonasis Kryžius skiria 1 mln. eurų humanitarinei pagalbai, evakuacijai ir kitiems būtiniausiems poreikiams atliepti bei prie paramos teikimo kviečia prisidėti ir visuomenę.

„Kolegos Ukrainoje dirba neskaičiuodami laiko ir jėgų, kad padėtų kuo didesniam skaičiui nukentėjusiųjų, reikės daug pagalbos rankų ir paramos daiktais, geriamuoju vandeniu, maistu. Lietuvos Raudonasis Kryžius iš visuomenės Ukrainai suaukotų pinigų skiria 1 milijoną eurų Ukrainos Raudonajam Kryžiui, kuris paskirstys paramą reikalingiausiai humanitarinei pagalbai nukentėjusiems teikti, tačiau pagalbos poreikis yra milžiniškas, todėl kviečiame dar kartą susivienyti, prie paramos prisijungti ir visuomenę“, – pranešime pažymi LRK vadovė Kristina Meidė.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video